Beba 'zarobljena' u neobičnom uređaju zbunila je milijune ljudi na Internetu

Imgur
Mnogi koji su vidjeli neobičnu fotografiju bebe zarobljene u prozirnoj cijevi bili su zgroženi, neki su uvjereni da je lažna, ali postoji sasvim logično objašnjenje ove slike
Vidi originalni članak

Otkad se pojavila na Internetu, neobična fotografija slatke bebe 'zarobljene' u prozirnoj cijevi potpuno je zbunila milijune ljudi. Mnogi su bili zgroženi i ovu spravu nazvali 'spravom za mučenje', neki su uvjereni da je obrađena Photoshopom i da je lažna, neki su se šalili da je ovo 3D printer za bebe, ali objašnjenje ove fotografije sasvim je normalno.

Naime, ova beba nalazi se u uređaju za rendgen zvanom Pigg-O-Stat koji se koristio još od 1960-ih godina. Dijete je ovako postavljeno da se ne bi pomicalo za vrijeme pregleda i zahvaljujući njemu nije se moralo izlagati nepotrebnom zračenju više puta, u slučaju da snimka ne bi ispala dobro. Djetetove noge vise ispod stola, što se ne vidi na ovoj fotografiji.

Ne zna se razlog tko je beba s ove fotografije i zašto je bila na tom rendgenu, a roditelji su na Redditu i Imguru komentirali da njihova djeca nisu morala biti u ovom uređaju kad su išla na rendgen. No, neki čija su djeca bila, kažu da njihovi mališani nisu bili ovako mirni kao beba na slici. 

Sve u svemu, ova preslatka beba rumenih obraščića postala je prava zvijezda zahvaljujući viralnoj fotografiji.

Posjeti missMAMA