Beba stalno skida čarapice? Mama podijelila trik koji će spriječiti da ih skine

Shutterstock
Kako da zaustavim bebu da skida čarape? Pitanje je to na koje brojne mame traže odgovor.
Vidi originalni članak

Oblačenje djeteta može biti pravi izazov, a čarape su za mnoge roditelje prilično problematične.  Beba ih lako skine trljajući nogice u kolicima, no jedna je mama podijelila trik koji je naučila od odgojiteljica u jaslicama. Na TikToku je objavila video djevojčice koja mirno spava u svojoj autosjedalici nakon što ju je pokupila iz jaslica. Video je prikupio više od 4.5 milijuna pregleda u jednom danu.

Na prvu, možda nećeš odmah primijetiti ništa neobično, ali ako se zagledaš u čarapice, uočit ćeš dva komada ljepljive trake koji drže čarapicu spojenu s nogavicom bebinih hlača. Mama po imenu Chelsea Hutchins priznala je da je ostala zbunjena kada je pokupila svoju kćer iz vrtića i otkrila da joj je osoblje zalijepilo čarape za noge. U opisu videa je napisala: "Kada su tete u vrtiću umorne od stavljanja čarapa na vašu bebu jer znaju da će ih ona skinuti."

@chelsea.hutchins94

When the ladies at daycare are tired of putting socks on your baby because she won’t leave them on🤣😭

♬ original sound - Chelsea Hutchins

Video je izazvao burnu raspravu na društvenim mrežama, a mnogi su ogorčeni što su tete u vrtiću posegnule za takvim mjerama. “Bio bih otpušten ako bih napravio nešto poput ovoga”, napisao je jedan radnik u vrtiću, a druga je dodala: “uh...ne. Ja sam odgojiteljica i mi to nikada ne bismo učinili.” Druga se žena složila i napisala: “Vrlo je opasno ovo raditi. Bebe mogu otkinuti komadiće i progutati traku.”

Drugi su pak bili oduševljeni viđenim, a jedna je mama napisala kratak komentar: "Snalažljivost na djelu!" Mamama diljem svijeta se svidjela ideja, a neke su se upitale, kako se prije nisu toga dosjetile.  "Kao odgojiteljici u vrtiću, ovo mi je urnebesno!" napisala je jedna komentatorica. "Mi to radimo. Pričekaj dok ne vidiš kako ćemo postići da im ne ispadaju cipelice, haha." Druga je pratiteljica dodala: "Ne bih se ljutila da su tete to napravile mojoj bebi, pitala bih se zašto se nisam sama sjetila ovoga?"

Koliko god se roditelji brinuli oko čarapica, istraživanja pokazuju da je najbolje za bebe i malu djecu da budu bosi koliko god je to moguće. To  im omogućava optimalan razvoj stopala, poboljšava agilnost, jača svijest i ravnotežu djece na različitim površinama, te potiče senzomotorni razvoj.

osjetilni sustavi Cipele ometaju razvoj dječjeg mozga: Pusti ih da hodaju bosi!
 

Posjeti missMAMA