Ovih 8 znakova otkrit će svima da ste prvi put postali roditelji - a i nasmijati vas

Pexels
Postati prvi put mama ili tata je sasvim nova situacija, u kojoj nikad prije niste bili. Trebate naučiti puno stvari kao i 'čitati' potrebe vaše bebe.
Vidi originalni članak

Postati roditelj po prvi put može biti poprilično zastrašujuće. Sasvim je normalno osjećati se nervozno ili zabrinuto zbog te potpuno nove životne uloge, posebno uzmemo li u obzir toliko neizvjesnosti u svijetu. 

U nastavku donosimo šaljiv popis koji će i potpunim strancima otkriti da ste prvi put postali roditelji. 

1. Patronažna sestra vam je postala najbolja prijateljica. Zovete ju za sve: kad beba previše plače, ne spava, curi joj nosić i pupak nije otpao nakon tjedan dana. Drugi put ne znate ni kako se zove.

2. Pažljivo vodite dnevnik u koji zapisujete kad je beba kakala, koja je bila konzistencija i boja. Koliko puta ste dojili, koliko mislite da je pojela. 

3. Ne dopuštate drugima da prime bebu, ako prije nisu oprali ruke. Nema veze što su oprali ruke čim su došli u posjet i žele ju primiti. Moraju ih oprati još jednom.

4. Spomenar za bebe do kraja je ispisan sa svim detaljima. Unutra je i uvojak kose, fotografija ultrazvuka, prve riječi i otisci malih nožica.

5. Svaku noć još uvijek provjeravate 50 puta diše li vaša beba. Kad ste novi roditelj, tiha beba znači da nešto nije u redu. istina je da one zaista puno plaču i niste još naučili da nikako ne idete provjeravati bebu kad mirno spava, da ju slučajno ne bi probudili.

6. Većinu vremena vaš mali frajer ili princeza obučeni su u preslatku odjeću i sve je pomno usklađeno. 

7. Kupate bebu svaki dan. Kupka prije spavanja ritual je mnogih roditelja. Pomaže bebi da se lakše opusti prije spavanja. Ali kad je u igri više od jednog djeteta, stvari postaju kompliciranije.

8. Dezinficirate sve stvari oko vas kad ste vani. Sve prekrivate i čistite, ne jednom, nego par puta. 

FOTO Instagram vs. pravi život: Majka duhovitim ilustracijama pokazala život s djecom

 

Posjeti missMAMA