Djelomično odmrzavanje uzorka sjemena ili ponovno zamrzavanje nakon korištenja - je li itko radio?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nepoznato

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Dosta sam čitao o tehnikama pohrane sjemena i spominju se dvije koje se koriste u situacijama kad je dostupna oskudna količina sjemena, npr. ako je pohranjena samo 1-2 ampule prije kemoterapije i sada muškarac više ne može dati.

    Jedna je da se ampula djelomično odmrzava, dakle uzme se samo mali dio, a ostatak ostavi, a druga je da se ampula potpuno odmrzne, iskoristi za IVF, i onda se preostalo sjeme ponovno zamrzne.

    Ne znam, međutim, koliko su ovo standardne tehnike. Je li to nešto što svaka klinika radi ili je ipak nešto specijalizirano pa me zanima zna li netko odgovor na to pitanje, je li netko koristio možda koju od ovih tehnika u svojim pokušajima MPO-a?

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.