Roditelji Zanimljivosti 28. listopada 2016.

8 znakova koji bi vas mogli odati da ste prvi put postali roditelji

mama majka tata beba novorođenče par obitelj
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Postati prvi put mama ili tata je sasvim nova situacija, u kojoj nikad prije niste bili. Trebate naučiti puno stvari kao i 'čitati' potrebe vaše bebe. Kad imate jedno dijete, neke stvari je lakše napraviti nego kad ih je dvoje ili više

1. Patronažna sestra vam je postala najbolja prijateljica. Zovete ju za sve: kad beba previše plače, ne spava, curi joj nosić i pupak nije otpao nakon tjedan dana. Drugi put ne znate ni kako se zove.

Kako vam može pomoći patronažna sestra?

2. Pažljivo vodite dnevnik u koji zapisujete kad je beba kakala, koja je bila konzistencija i boja. Koliko puta ste dojili, koliko mislite da je pojela

Simptomi kod novorođenčeta zbog kojih ne trebate brinuti

3. Ne dopuštate drugima da prime bebu, ako prije nisu oprali ruke. Nema veze što su oprali ruke čim su došli u posjet i žele ju primiti. Moraju ih oprati još jednom.

Prvi posjet novorođenčetu: pravila za goste

4. Spomenar za bebe do kraja je ispisan sa svim detaljima. Unutra je i uvojak kose, fotografija ultrazvuka, prve riječi i otisci malih nožica.

Kako sačuvati uspomene na najslađe nožice i ručice?

5. Svaku noć još uvijek provjeravate 50 puta diše li vaša beba. Kad ste novi roditelj, tiha beba znači da nešto nije u redu. istina je da one zaista puno plaču i niste još naučili da nikako ne idete provjeravati bebu kad mirno spava, da ju slučajno ne bi probudili.

Stalno provjeravate diše li beba?

6. Većinu vremena vaš mali frajer ili princeza obučeni su u preslatku odjeću i sve je pomno usklađeno

Kako zapravo izgleda biti mama... prvi put

7. Kupate bebu svaki dan. Kupka prije spavanja ritual je mnogih roditelja. Pomaže bebi da se lakše opusti prije spavanja. Ali kad je u igri više od jednog djeteta, stvari postaju kompliciranije.

14 zastarjelih savjeta koje možete zanemariti

8. Dezinficirate sve stvari oko vas kad ste vani. Sve prekrivate i čistite, ne jednom, nego par puta. 

Najveći strahovi mladih majki

Novopečeni roditelji jedna su od omraženijih vrsta ljudi na Facebooku. Postoje stranice koje se čak rugaju tom njihovom stanju, kao i oni koji blokiraju sve fotografije beba na društvenim profilima. Postoje i pojedini stručnjaci koji uče roditelje kako i što objavljivati na društvenim mrežama. Ipak, nisu novopečeni roditelji najgori na internetu, tvrde znalci. Pročitajte cijeli članak Jesu li novopečeni roditelji najomraženija vrsta na Internetu?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.