Smije li beba od pocetka 3 mjeseca postepeno preci na krutu hranu?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Drazana

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Moja beba ima skoro 2,5 mjeseca. Od rodjenja je na dohrani jer nisam mogla dojiti. Sada pojede 120 ml. Da li je to dovoljno za njenu dob? Kada nam je bila patronazna sestra, rekla nam je da ce krajem navresenih 3 mjeseca morati preci na ostalu hranu jer je samo na dohrani (NAN OPTIPRO 1). pa se pitam da li joj smijem tako rano poceti davati ostalu hranu? Na pocetku je vodu pila iz bocice, ali sada je pocela odbijati i skoro pa nikako ne pije. Ponekad je malo prevarim sa cajem od kamilice + par zrna kima. Da li smije piti vodu i caj i na koji nacin da joj to dajem? Lijepo napreduje i pelenica je kvalitetno iskoristena. Stolicu ima svaka 3-4 dana. Ponekad mi se cini kao da se napreze ali ne moze kakati. Kako da joj pomognem u vezi toga pa da ima redovno stolicu? Hvala unaprijed :)

    DLČ

  • Ivana3004

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Koliko je kojem djetetu mlijeka dovoljno to je individualno. Mislim da bebe itekako daju do znanja ako im nije dosta hrane. Ako normalno jede i dobrog je raspolozenja, mokre pelene i normalno napreduje na tezini mislim da nema potrebe za dodatnom hranom. Djetetu se nikako ne bi smjela davati druga hrana osim mlijeka, odnosno tekucine, dok ne navrsi barem 4 mjeseca s tim da se tada lagano krecu uvoditi lagane vockice (jabuke, kruske..) i povrce (mrkva, tikvice..) s tim da sam ja osobno zagovornik da se krene uvoditi kruta hrana tek od cca 6 mjeseci. Imate o uvodenju dohrane dosta clanaka na internetu. Stolica se kod moje male unormalizirala kad je pocela jesti dohranu, znaci sa 6 mjeseci. Od 3 do 6 mjeseci znala je imati 1 tjedno, sto nije bas super, ali je isto normalna pojava. Probajte tekucinu na spricu onu plasticnu (ima u ljekarnoj za kupiti), ali onako uspricati sa strane kraj obraza da se ne zagrcne. Ja sam tako znala svojoj davati kad bi bila bolesna pa nije htjela piti.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.