Proljetne bebe 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ketika
    15. Kolovoz 2017. 00:35

Ja trenutno ne jer je na cici stalno, a kada sam isla na redovan pregled izdojila sam se i muz mu je pokusao dati ma nije htio niti cuti. Starijeg sam prvi put ostavila na cuvanju sa 9 mjeseci.

15. Kolovoz 2017. 11:21

Ketika dobrodosla! Ne mogu se sjetit s koliko je moja pocela hvatat igracke, cini mi se da s 3 mjeseca vec nesto trapavo i je, ali svaka beba je individua, mozda tvom hvatanje trenutno samo nije zanimljivo.. isto tako iz pocetka nije bas voljela bit na trbuhu, a sad kad je savladala okretanje, stalno se preokrece na trbuh 😊 ako morate vjezbati glavicu mozda bi mu vise pasalo da ga netko nosi u polozaju "supermena". 
    Poplun na podu nije losa ideja! Jer imam osjecaj da baby gym postaje premali 😄
    Dva, tri puta sam ju ostavila baki na dva sata na cuvanju kad smo muz i ja morali zajedno nekud..a kad sama idem bez problema ju ostavim muzu na koliko treba, on se super snalazi 😆

Frau
    15. Kolovoz 2017. 11:33

Tako i ja muzu ostavim kad trebam nesto, vec znam kad bi mogla sisati pa se uvijek vratim na vrijeme. 😊 
    Ali u 9 mj imamo svadbu na koju bi morala ici, sad ne znam kako to izvesti. Mislila sam ju uspavati, pa otici i da svekrva dođe na spavanje pa kad se počne meskoljiti da me nazove i dođem... od meskoljenja do jela je 15min otprilike. 😂 Za to vrijeme bez problema mogu doci iz sale... 
    nebi ju ostavljala kod njih jer nekako mislim da je bolje da je na svom teritoriju... ne znam, nisam pametna! 
    Nikad nije bila sama s njima i uvijek place kad smo kod njih i nervozna je. A nigdje nemamo tih problema.😞

• Ketika
    15. Kolovoz 2017. 23:50

Mame dali vi osjetite neko udubljenje na potiljku vasih malenih? Cini mi se da je to mala fontanela jer nema sta drugo biti po mjestu di je to udubljenje, ali sa prvim sinom se ne sjecam da se to tako osjetilo. Jos i ima kraj nje sa desne strane kao neku kvrgu, tvrdu, sa lijeve strane nema to. Inace stalno spava na lijevoj strani ta mu je draza ocito pa od kada sam to skuzila stalno mu okrecem deanu stranu dok spava. Ne znam dali to ima veze sa tim jer mi se ovako ne cini nista ravno i da je zalezano. Pretpostavljam da je kost jer nije onako izrazena ful kao cvoruga tako mi se cini po opipu. Ma ne znam ni kako bi vam objasnila to. Svi mi kazu kako se glavice jos formiraju, ali ja sam inace panicar po prirodi pa sam bas nemirna. A trenutno sam na otoku gdje nema pedijatra i za 2 i pol tjedna sam tek narucena kod svoje pa cu je pitati, ali eto cisto da vas priupitam imate li kakvih iskustava ili su vasima glavice potpuno simetricne, ravne i oble?

rose90
    16. Kolovoz 2017. 08:41

Uf, svašta ste napisale, ne znam gdje krenuti :D 
    Spavanje - moj spava od 21 pa do negdje 3,4 (zna se zalomit i u 5),pojede i nastavi do 8. 
    Preko dana spava po 45min/1h svakih sat i pol. I obavezno na trbuhu, stavim ga dolje, upalim white noise i gotov je za 2 minute.
    Igračke je počeo hvatati prije nekih mjesec dana možda, voli bit u ležaljci, na podu u gymu, na kauču.. Svakako.. I od nedavno se voli i voziti u kolicima, do sad baš nije dugo izdržao. 
    Eto, ne znam jesam sve obuhvatila :D 

16. Kolovoz 2017. 15:52

Mislim da je to sve normalno...dugo treba da se te fontanele u potpunosti zatvore i normalno je da ih osjetiš. jedino ne bi smjele biti jako udubljene jer to može biti znak da je beba dehidrirana i da treba češće sisati. cini mi se da to nije ništa za zabrinut se.
    jooj, i mi imamo svadbu.  nisu mi problem dnevna cuvanja, ali ne znam kako bi ju uspavao netko drugi (ona ide oko 22 na spavanac). u svakom slučaju, mislim da je bolje da onaj ko čuva dođe da bebi bar okruženje bude uobičajeno..i definitivno je blizina sale olakotna okolnost, nama bas i nije toliko blizu..sve se bojim da cemo doma prije torte 

DixaPixa
    17. Kolovoz 2017. 18:12

Wow Rose90 tvoja beba baš fino odspava :) Kako su svadbe prošle? Kako ste mame?

Evo mi se spremamo sljedeći tjedan još jednom do mora, pa ću probat i fredov kolut, nadam se da će zaintrigirati malca.

18. Kolovoz 2017. 14:24

Ma ta na koju mi idemo je tek u 10.mjesecu al eto vec kalkuliram 😅
    Joooj, i ja bi rado opet na more..a vi uzivajte! 😁

Trancie
    19. Kolovoz 2017. 14:22

Mi isto imamo svadbu u 9 mjesecu pa cu morat smislit kako da zaspe bez mene. Iako ona osim cice jede i bocu bez problema (izdojeno mlijeko) tako da to nije problem, ali i tad drami ako to ide neko drugi napraviti. Jeste li dobivali cjepivo 6u1 nama je docjepljivanje sada krajme 8 mjeseca pa se mislim da malo odgodim dok popuste vručine.

20. Kolovoz 2017. 10:52

mi jesmo početkom 8.mjeseca. i bilo je +500 stupnjeva, ali iskreno receno nisam razmisljala da zbog toga odgodim cijepljenje. i sve je ok prošlo kod nas..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani