ne znam koliko dugo ću još moć biti "superman"

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • chacorro

    Broj poruka: 44

    Prijavi adminu

    bok..pišem ovo za bilo kakvu utjehicu..;/
    naime..imam 17 godina(18 punim u osmom mejsecu) …termin mi je 22.6. i jako se veselim svom malom čudu..:D 
    izlažem se velikom stresu prvo zato sto imam problema kod kuće-živim sa dečkom tj.zaručnikom ali trenutno se naš dio kuće renovira i to ce trajat malo duže nekog sto smo mislili…tako da ce naš mali antonio doc na svjet prije nego sto renovaci bude kraje…do tada mi imamo sobu u dodnjem djelu kuće gdje zivu njegovi…njegov stari je okej… ali njegova mater me nemože očima vidjet…i tu dolazi do svakodnevnih rasprava izmedu nas i nje..koje mene bacaju u depresiju..a ja naravno radim kućanske poslove koji me pripadaju..dragi mi pomaze koliko moze ali on ipak radi o cijele dane…
    s druge strane moji su rastavljeni i mama pokusava sve dati od sebe da mi pomogne i da me na neki način pripremi za sve…dok mi tata radi probleme…stalno mi drziprodike kako ja neću ništa uspiti i kako sam nesposobna…što takodjer utječe na mene 
    onda škola…idem u medicinsku(sanitarni tehničar) imam praksu i nastavu svaki dan…tako da meni uglavnomdan izgleda ovako

    dignem se oko 6h ujutro (u 90% slučajeva se probudim sama bez alarma jer nemogu baš spavati)
    odem do garaže…otvprim je i pustim pse van…dok oni obavaljaju svoje odem do pekare i do dućana..vratim pse u dvorište…
    skuham dragom kavu..sebi čaj i neto malo za pregrist ..on ode na posao..ja ostajem sama..i ovisi koji je dan ali ugl.onda se ja spremam i trcim na bus.idem do bolnice na praksu..nakon nje opet trčim na bus i vraćam se nazad kući…onda pospremim sobu…operem suđe ako treba stavim prati veš.
    stavim kuhati nesto za ručak..i dok se to kuha ja pokusavam naucit sto  više gradiva za taj dan….taman se ručak spremi…i ja opet trčim na bus…idem u skolu koja je od 2 do 8h navečer…i to je čak najgori dio dana jer nemogu sjedit toliko..ledja me ubijaju..i nemogu biti skoncentrirana..umorna sam i ne spavana..nakon nastave strčim na bus i kući..onda kreće opet učenje…i onda molim boga da zaspem što brze da izguram sutrašnji dan..

    ja neznam koliko cu ja jos moci ovakakv tempo idrzavat…škola ne podrzava sva moja opravdanja..i di god se okrenem neki problem kojeg trebam rjesit..jednostavno sam umorna uz sve to i trudničke tekobe…neznam kako dalje

    chaco

  • iv-ka

    Broj poruka: 109

    Prijavi adminu

    A mico, nije ti lako…

    Ali budi hrabra i imaj na umu da ti je trenutna situacija samo privremena i da će i to proći i da će uskoro biti drugačije, odmaknut ćeš se od svekrve i tvoja nova obitelj će imati svoj kutak. Lijepo je što imaš podršku svoje majke, mnogo djevojaka koje su se našle u situaciji sličnoj tvojoj nisu to imale (susrećem se s takvim stvarima u svom poslu i svašta sam vidjela i čula). Jesi li razmišljala da odeš malo boraviti kod nje dok traje renovacija?

    Ne znam jesi li maturantica, ali ako jesi, eto, barem je škola pri kraju, još tri mjeseca i to je to. A što se tiče škole i nastave, provjeri si, trebala bi imati pravo da ti škola organizira predmetne ispite iz onih predmeta gdje si puno izostajala pa možeš učiti i od kuće (naravno, ako su ti izostanci opravdani). Za praksu ne znam kakva je politika tvoje škole i kako možeš to nadoknaditi, to se isto raspitaj.

    Veliku si životnu odluku donijela, i sada samo čvrsto i hrabro naprijed, moći ćeš ti to.

    [lilypie.com]

  • chacorro

    Broj poruka: 44

    Prijavi adminu

    treci srednje sam :/ što se prakse tice oram ju odraditi svu bez obzira na trudnocu jer inace nemogu upisati sljedecu godinu…a ja imam potvrdu od ginekologinje da bi bilo bolje da se vise odmaram…i to sam poslala na nastavničko vjeće medjutim oni su me odbili..kazu da sam ja sposobna odradjivati nastavu i praksu bez obzira na trudnocu.a prosli tjedan sam bila u bolnici..prestrasilo me je toto se mali nije micao upoce…inace je hiperaktivan i uvijek ga osjecam i onda je samo prestao…ina kraju je sve dobro sa malim idalje se mice ali ga ja ne osjecam …najverovatnije zbog stresa….i radili su mi testna plodnu vodu..mislili su da mi je plodna voda počela curit…ali test je fala bogu negativan…

    chaco

  • Avatar Suby

    Suby

    Broj poruka: 73

    Prijavi adminu

    Puno ti obaveza imas,jos i skola nekad je sama po sebi naporna pogotovo tebi s trudnocom. Kao prvo pod velikim si stresom i to nikako nije dobro ni za tebe ni za bebu da slucajno ne daj Boze ne bi ostale kakve posljedice. Ja znam kad sam ja bila trudna ako sam bila pod stresom,znao me poceti jako boliti trbuh tako da beba ti to sve osjeti. Termin ti je u 6.mj pa zar skola isto ne traje do tada? Jesi razmisljala kako ces onda odraditi te zadnje sate? I opet pocinje u 9.mj.,znaci beba ce ti biti dva mj.,jl si razmisljala tko ce ga cuvati,jos ako budes dojila to ce ti biti malo problem. Probaj otici opet kod ginek.i trazi da ti napise da se zadnji mj.moras odmarati..jer i moras 45 dana prije poroda ti krece rodiljno koje doktor otvara.


  • chacorro

    Broj poruka: 44

    Prijavi adminu

    moj razrednik je problem..izjavio je da sam ja sposobna ici u skolu do kraja.bez obzira na sve moje dogovore sa pedagoginjom kod koje me on poslo….i bez obzira na potvrdu od ginekologa da trebam vise odmarat

    chaco

  • Avatar Suby

    Suby

    Broj poruka: 73

    Prijavi adminu

    Ma kako on zna jesi ti sposobna ili nisi,naravno njima je to sve tako lako a uz tolike obaveze koje imas bas ga briga. A ne znam sta da ti kazem. Valjda budes nekako izdrzala do kraja. Probaj angažirati koga god možeš da ti pomaže maksimalno,bar što se tiče kuhanja i pospremanja da se stigneš odmoriti i da se fokusiraš na školu. Stvarno si za svaku pohvalu,ja to ne bih mogla,nema šanse.


  • Avatar Mary36

    Mary36

    Broj poruka: 1449

    Prijavi adminu

    chacorro


    moj razrednik je problem..izjavio je da sam ja sposobna ici u skolu do kraja.bez obzira na sve moje dogovore sa pedagoginjom kod koje me on poslo….i bez obzira na potvrdu od ginekologa da trebam vise odmarat

    Nema što o tome odlučivati tvoj razrednik, pa nije on ginekolog. Ako doneseš potvrdu doktora da zadnji mjesec ne možeš dolaziti, on bi ti to morao uvažiti. Ti potvrdu jednostavno odnesi, pa neka on radi što želi. Neće ti valjda zbog mjesec dana praviti probleme, dok si u visokoj trudnoći. Mogu misliti kako ti je i s čime se sve susrećeš s obzirom na svoju mladost. Bezobraznosti i primitivizma ima na svakom koraku. Ako ne ide s razrednikom pokušaj porazgovarati s pedagogicom ili nekim drugim tko te razumije, a mogao bi imati utjecaja na razrednika. Naposljetu, najvažnije je zdravlje tvog djeteta, a ne mišljenje razrednika. A sa divnim svekrvama sve imamo problema..samo joj se trebaš naučiti postaviti i ne uzimati previše k srcu to što te ona ne voli, to je njen problem. Znam da je jako teško, ja sam isto proživjela svakakve urnebese sa svojom, pogotovo kad je beba došla. Tako da ti i savjet da odeš kod mame to neko prvo vrijeme kad se beba rodi i nije tako loš! Imaš veliku sreću da je imaš, moje nažalost više nema… Drži se!

    [tickerfactory.com]
    [tickerfactory.com]

  • iv-ka

    Broj poruka: 109

    Prijavi adminu

    Ako iz opravdanih razloga izostaješ s nastave i ne može te se ocijeniti, škola ti je dužna organizirati razredni odnosno predmetne ispite (to ti piše u Zakonu o odgoju i obrazovanju, čl. 77). Sad je samo pitanje hoće li ti tvoj ginekolog, odnosno liječnik opće prakse dati ispričnicu za izostajanje iz škole. Niti razrednik, niti pedagog niti nastavničko vijeće tu ne moraju ništa odlučivati. Ali jasno ti je da ti škola na temelju ove potvrde koju imaš - da moraš više odmarati, ne može odobriti nepohađanje nastave niti ti opravdati izostanke, jednostavno nemaju zakonske osnove za to.

    [lilypie.com]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.