Razvojna faza djeteta: Beba:

Pregledaj
Beba Razvoj u 1. godini 5121 prikaza 01. svibnja 2013.

Čestitamo! Postali ste roditelji!

Timeline fotke, beba
Foto: Patrik Tocko
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Bez obzira na to koliko vam je porođaj bio težak, ovaj ćete dan vjerojatno pamtiti kao jedan od najsretnijih u životu. Napokon možete vidjeti svoje dijete i dotaknuti ga. A ono je tu, potpuno ovisno o vama i vašoj ljubavi i brizi.

Možda ste doživjeli ljubav na prvi pogled, a možda će vam trebati nekoliko dana ili tjedana da se istinski zbližite s novim članom obitelji. Ne brinite ako se osjećate kao da ne znate što biste s bebom, iako ste možda završili trudnički tečaj i pročitali sve moguće knjige i članke. Posebno ako vam je ovo prvo dijete, vjerojatno će vam trebati vremena da steknete sigurnost u svojoj novoj ulozi.

Iskoristite svaku priliku za odmor i zbližavanje s djetetom

Dok se oporavljate od poroda i navikavate na mijenjanje pelena, nošenje i hranjenje djeteta, ne ustručavajte se tražiti svu pomoć koju možete dobiti. Pokušajte se osloboditi svih drugih obaveza u kući i posvetiti se sebi i svome djetetu. Dok ono spava, spavajte i vi, za dojenje birajte položaje u kojima se usput možete odmoriti, poput ležećeg ili polusjedećeg položaja.

porod dojenje mama beba | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Utjecaj poroda na dojenje

Suprotno uvriježenom mišljenju, porod utječe na dojenje na mnogo načina. Često zdravstveni djelatnici, ali i budući roditelji doživljavaju trudnoću i porod odvojeno od iskustva dojenja. Istina je da način na koji će žena roditi utječe na način na koji će ona dijete dojiti

Možda se suočite i s nekim problemima, vezanima za svoje ili bebino zdravlje, ili primjerice dojenje. Zapamtite da u svim tim situacijama postoji netko tko vam može na neki način pomoći i ne bojte se to i tražiti. Nadamo se da ćete i na Klokanici dobiti podršku i informacije koje vam trebaju i želimo vam sretan početak vašeg novog života!

trbuh | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Treba li vam steznik nakon poroda?

Pomoću testa trbušnih mišića možete utvrditi je li vam za oporavak trbušnih mišića potreban steznik i koje su vježbe za vas najprikladnije... Saznajte kako se izvodi test!

  • rosasofia

    Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.