Željezo za bolji imunitet
Nutricionistica Mirela Marić objasnila je kolika je važnost prehrane za imunitet vašeg djeteta, a navela je i koje namirnice obiluju hranjivim tvarima, vitaminom C i željezom:
"Prehrana bi trebala biti raznovrsna i podijeljena u manje obroke. Vrlo je važan i izbor namirnica. Trebali bismo konzumirati namirnice poput svježeg sezonskog voća i povrća, cjelovitih žitarica te posnog mesa ili ribe, koje će tijelu osigurati dovoljne količine nutrijenata, vitamina i minerala.
Dovoljne količine vitamina C u organizam unijet ćete jedući naranče, mandarine, brusnice, kivi, limun, grejp, sok od ananasa, ali i grašak, kelj, rajčicu, papriku, jabuku. Manje je poznato da su dobar izvor tog vitamina zeleni ili bijeli čaj. Važno je da temperatura obrade nije viša od 60 Celzijevih stupnjeva.
Željezo je jedan od najvažnijih nutrijenata za imunitet. Zato i vi i vaše dijete jedite sušeno voće, crveno meso, piletinu, puretinu, zeleno povrće, grah, ciklu. Kako bi se željezo pravilno resorbiralo u organizam, nužno je tijekom obroka unositi i dovoljne količine vitamina C", savjetuje nutricionistica Mirela Marić.