Zeleni špageti za polizati prste
Brzo jelo od tjestenine za duge ljetne dane koje će oduševiti klince
Sastojci:
- 3 lista bosiljka
- 0.75 šalice parmezana
- 1 šalica maslinovog ulja
- 0.5 šalice pinjola
- 3 režnja češnjaka
- 450 grama špageta
- sol
- papar
Priprema:
1. Isperite listove bosiljka pod mlazom hladne vode. Pomiješajte ih s pinjolima ( koje prije pripreme kratko tostirajte u suhoj tavi ) i izmiksajte u blenderu. Dodajte češnjak pa još usitnite.
2. Polako dolijevajte maslinovo ulje uz miksanje. Umiješajte naribani sir i još izmiksajte. Dodajte prstohvat soli i papra.
3. Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju i pomiješajte s pestom. Poslužite.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr