Zeleni špageti za polizati prste

Thinkstock
Brzo jelo od tjestenine za duge ljetne dane koje će oduševiti klince
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 3 lista bosiljka
  • 0.75 šalice parmezana
  • 1 šalica maslinovog ulja
  • 0.5 šalice pinjola
  • 3 režnja češnjaka
  • 450 grama špageta
  • sol
  • papar

 Priprema:

1. Isperite listove bosiljka pod mlazom hladne vode. Pomiješajte ih s pinjolima ( koje prije pripreme kratko tostirajte u suhoj tavi ) i izmiksajte u blenderu. Dodajte češnjak pa još usitnite.

2. Polako dolijevajte maslinovo ulje uz miksanje. Umiješajte naribani sir i još izmiksajte. Dodajte prstohvat soli i papra.

3. Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju i pomiješajte s pestom. Poslužite.

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA