Za samo pola sata: Zelena pita od blitve i feta sira
Koristite li kupovno tijesto, za pripremu ove pite trebat će vam svega pola sata. Samo pomiješajte sastojke, rasporedite ih po lisnatom tijestu i zapecite. Feta sir možete zamijeniti svježim kravljim ili kozjim sirom ili skutom
Sastojci:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
- 500 g blitve
- 2 žlice maslinovog ulja
- 8 žlica maslaca
- 1 jaje
- 200 g feta sira
- 2 žlice sjeckanog kopra
- sol, papar
Priprema:
1. Blitvu operite i odrežite joj tvrde dijelove. Blanširajte je kratko u vrućoj vodi, tek da lagano povene. Ocijedite je i nasjeckajte na sitno.
2. Tijesto razvaljajte da bude nešto veće od veličine kalupa. U posudi pomiješajte nasjeckanu blitvu, feta sir, jaje i kopar pa tu smjesu rasporedite po tijestu.
3. Višak tijesta pustite da padne na nadjev. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok tijesto ne dobije boju.
Potražite još recepata na portalu Gastro.hr