Za ljepše jutro: Čokoladni kroasani s bademima

Thinkstock
S čokoladom i bademima ne možete pogriješiti. Isprobajte ih u ovim slasnim kroasanima!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 750 grama tijesta za savijače
  • 120 grama badema
  • 2 žlice maslaca
  • 200 grama tamne čokolade

Priprema:

1. Nasjeckajte bademe. Tostirajte ih na suhoj tavi pola minute. Pomiješajte s otopljenim maslacem pa stavite u posudu. U posudu zatim dodajte natrganu čokoladu. Sve otopite na pari.

2. Promiješajte nekoliko puta dok se ne otopi do kraja. Tijesto izvadite iz hladnjaka pa razvaljajte i izrežite na manje trokute.

3. U svaki trokut stavite po malo čokolade i zarolajte. Stavite peći na 180°c desetak minuta ili dok ne dobiju boju.

Potražite više recepata na portalu Gastro.hr.

Posjeti missMAMA