Varaždinska djeca sama su obojala svoj vrtić!

Marko Jurinec/PIXSELL
Djeca, odgajatelji i roditelji zajedno su uređivali Dječji vrtić 'Varaždin' - objekt Kozarčeva u akciji 'Dječji svijet u šarenim bojama', koju Klokanica provodi u suradnji s tvrtkama Pevec, JUB i Mlinar
Vidi originalni članak

U akciji pod imenom 'Dječji svijet u šarenim bojama', koju Klokanica provodi u suradnji s tvrtkama Pevec, JUB i Mlinar, u subotu 14. studenog uređivao se Dječji vrtić 'Varaždin' - objekt Kozarčeva. Taj je vrtić dobio najviše glasova čitatelja u našem natječaju, a za preuređenje ga je prijavila Martina Oštrkapa, mama 6-godišnjeg Aleksa, koji je zbog toga, kao "vrtićki junak", na dar dobio i bicikl, kojeg je osigurao Pevec.

 

"Budući da naš dragi vrtić ove godine u listopadu slavi 45 godina postojanja, bio bi to prekrasan poklon za 150 djece koja svakodnevno borave u vrtiću, odgojitelje, roditelje, ostale zaposlenike, a i lokalnu zajednicu. Ja se i kao roditelj i kao odgojitelj koji radi i živi u ovom vrtiću iskreno nadam pobjedi na natječaju", napisala je Aleksova mama u prijavi.

Zajedno za novu fasadu

U akciji preuređenja roditelji i odgajatelji su zajedno s djecom bojali fasadu vrtića, a naknadno će obojiti i zidove u unutrašnjosti vrtića i namještaj, bojama koje je donirala tvrtka JUB

"Tvrtka JUB, vodeći proizvođač boja, lakova i fasada u regiji, ove godine slavi 140 godina postojanja. Ovu veliku obljetnicu odlučili smo proslaviti uz najmlađe te na taj način pokazati da brinemo o budućim generacijama", izjavio je Ivan Magdić, koordinator marketinga i unapređenja prodaje JUB-a.

"Svaki napor, aktivnost i dodatan angažman koji uložimo u najmlađe naš je siguran zalog za budućnost i višestruko će se isplatiti. Kao društveno odgovornoj kompaniji želja nam je da sva djeca rastu u veselom i zdravom okruženju. Svjesni smo da u dječjim vrtićima provode trećinu dana, zato im moramo osigurati da ta mjesta budu što ljepša i sigurnija za njih", poručuju iz Peveca

Puno rada i puno zabave

Osim što su vrijedno radili, svi su se odlično zabavili uz bogat popratni program, kojeg je moderirao Aleksandar Grabarić iz varaždinske agencije za promidžbu Brzi mediji.

I djeca i odrasli podjednako su uživali u finim pecivima i kolačima iz Mlinara i toplom čaju, a kasnije su, u gastro-kutku, mališani sami slagali zdrave voćne plate. Nikome nije bio problem čekati u redu za facepainting, koji je radila animatorica iz skupine mađioničara Jape.

Zabavno-edukativna predstava "Ti i ja - znanstvenika dva" u režiji Mire Čabraje, koji ju i izvodi zajedno s Antonijom Šašom, nasmijala je djecu, ali ih naučila i nekoliko novih stvari. Pričale su se priče, plesalo se i sve u svemu, bilo je to jedno zaista uzbudljivo subotnje jutro.

"U dobrom raspoloženju, uz svesrdnu pomoć roditelja, djece, odgojitelja te naravno organizatora same akcije i predstavnika Peveca i Mlinara, napravljeno je sve što je zamišljeno - bojalo se, uređivalo, planiralo za daljnje radove. Ovim putem zahvaljujemo na odličnoj organizaciji, na djeci zanimljivoj predstavi, vođenim edukativnim igrama. Nadamo se da ova akcija neće biti i posljednja, te da će se suradnja nastaviti", izjavila je na kraju ravnateljica Dječjeg vrtića 'Varaždin' Jasenka Husnjak.

Posjeti missMAMA