'Tko je bio Krapinko?': Slikovnica kao prozor u svijet hrvatskih neandertalaca

Petar Santini
Interaktivnu slikovnicu 'Tko je bio Krapinko' koja se temelji na povijesnim faktima, a namijenjena je najmlađoj publici starijoj od tri godine, zajedno su osmislile autorice Matea Elezović-Brdar i Ivana Sertić, izdana je u produkciji i nakladništvu Hit teatra, a za ilustracije je zaslužan akademski kipar i nagrađivani ilustrator Sven Klobučar
Vidi originalni članak

Često čujemo kako su živjeli naši stari, ali rijetko kako su živjeli naši najmlađi? Ovih je dana svjetlo dana ugledala interaktivna slikovnica 'Tko je bio Krapinko?', prva u Hrvatskoj koja je otplovila u prošlost, sve do nalazišta pračovjeka u Krapini, i najmlađe upoznaje s nekadašnjim životom njihovih vršnjaka. Kroz taj svijet na zabavan i edukativan način vodi ih simpatičan dječak Krapinko, a stihovi u rimi i zanimljive pitalice mozgalice mališane angažiraju da aktivno sudjeluju u istraživanju kako se nekad živjelo.

Interaktivnu slikovnicu 'Tko je bio Krapinko' koja se temelji na povijesnim faktima, a namijenjena je najmlađoj publici starijoj od tri godine, zajedno su osmislile autorice Matea Elezović-Brdar i Ivana Sertić, izdana je u produkciji i nakladništvu Hit teatra, a za ilustracije je zaslužan akademski kipar i nagrađivani ilustrator Sven Klobučar.

'Krapinko' je svečano promoviran u Muzeju krapinskih neandertalaca u Krapini u sklopu ovogodišnjih Dana europske baštine 2021., a glumica i umjetnička voditeljica Hit teatra, Matea Elezović-Brdar, je već uspješnim online projektom 'MOJA E-BAJKOVNICA' te ovom slikovnicom otvorila novo poglavlje u svojoj profesionalnoj karijeri, koje je prije svega posvećeno najmlađima.

"I u vrijeme pandemije i otežanim uvjetima, HIT TEATAR je radio punom parom, a prije svega se posvetio najmlađoj publici. Ponosna sam što je nakon našeg projekta MOJA E BAJKOVNICA, i slikovnica 'Tko je bio Krapinko' ugledala svjetlo dana. Nismo zaboravili najmlađe, već se potrudili da ih privučemo zanimljivim sadržajima te približimo i sjajnim hrvatskim i stranim autorima“, istaknula je Matea, glavna inicijatorica slikovnice, koja se nedavno po drugi put ostvarila kao mama pa joj je svijet mališana i njihovih želja bliži no ikad.

Tko želi razveseliti svoje najmlađe i potaknuti ih na čitanje, ova inovativna slikovnica može se naručiti na https://hit-teatar.hr/krapinko/ ili kupiti u Knjižari Vuković&Runjić u zagrebačkoj Teslinoj 16.

Posjeti missMAMA