Siguran uspjeh: Mini pizze od lisnatog tijesta s jajima
Lisnato tijesto nije uobičajeno tijesto za pizze, ali ove mini pizze s njime su odlične
Sastojci:
- 4 lista lisnatog tijesta
- 0.5 šalice rajčice (ketchupa)
- 2 šalice trapista
- 4 kriške suhe slanine
- 2 žlice maslinovog ulja
- 8 jaja
- 250 grama cherry rajčica
- list bosiljka
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200°C i pripremite četiri lima za pečenje. Izrežite krug promjera 20 cm od svakoga komada tijesta i zarežite centimetar oko ruba. Stavite listove tijesta u limove koje ste obložili papirom za pečenje.
2. Na svaki komad tijesta rasporedite umak, pospite s dvije žlice naribanog sira i na vrh stavite slaninu. Pokapajte maslinovim uljem. Pecite 15 minuta.
3. Razbijte po dva jaja na svaku minipizzu, stavite rajčice na vrh te pospite ostatkom sira. Pecite još 15-20 minuta te pospite bosiljkom. Poslužite.