Siguran uspjeh: Mini pizze od lisnatog tijesta s jajima

Shutterstock
Lisnato tijesto nije uobičajeno tijesto za pizze, ali ove mini pizze s njime su odlične
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 lista lisnatog tijesta
  • 0.5 šalice rajčice (ketchupa)
  • 2 šalice trapista
  • 4 kriške suhe slanine 
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 8 jaja
  • 250 grama cherry rajčica
  • list bosiljka

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200°C i pripremite četiri lima za pečenje. Izrežite krug promjera 20 cm od svakoga komada tijesta i zarežite centimetar oko ruba. Stavite listove tijesta u limove koje ste obložili papirom za pečenje.

2. Na svaki komad tijesta rasporedite umak, pospite s dvije žlice naribanog sira i na vrh stavite slaninu. Pokapajte maslinovim uljem. Pecite 15 minuta.

3. Razbijte po dva jaja na svaku minipizzu, stavite rajčice na vrh te pospite ostatkom sira. Pecite još 15-20 minuta te pospite bosiljkom. Poslužite.

Posjeti missMAMA