Savjeti za pranje nježne dječje kože

Thinkstock
Svakodnevno pranje treba biti iznimno nježno kako bi se smanjila opasnost od nadraživanja. Pročitajte savjete kako usvojiti rutinu nježnog pranja
Vidi originalni članak

Najčešće razmišljamo o koži lica i kako nju njegovati, a zaboravljamo na svakodnevnu njegu i brigu za naše tijelo. Svakodnevno pranje treba biti iznimno nježno kako bi se smanjila opasnost od nadraživanja, a uz to pravilno nanošenje hidratantne njege omogućuje obnavljanje hidrolipidnog sloja te pruža zaštitu i mekoću kože.

Najčešći problemi s kožom kod djece

Pravilna njega kože potrebna je od prvog dana, a usvajanjem rutine nježnog pranja omogućit ćete svojoj koži i koži vašeg djeteta da bude zaštićena, mekša i gipkija.

Kupanje bebe: koliko često, s kojim sredstvima i u kakvoj kadi?

Njega suhe i osjetljive kože mora biti svakodnevna, nježna i pravilna, a upotreba jednostavnih tehnika pomoći će vam usvojiti rutinu nježnog pranja:

•    Tuširajte djecu toplom vodom (35 C)
•    Nastojite koristiti nježni sapun i gel za pranje bez mirisa ili bogatu kremu za tuširanje za neutralizaciju isušujućeg učinka kalcija u vodi
•    Temeljito isperite kako biste uklonili proizvod
•    Nježno sušite tapkanjem bez trljanja
•    Izbjegavajte trljačice, perite kožu rukama
•    Neka vaša djeca imaju kratke nokte

Pravilna njega kože kod atopijskog dermatitisa je najvažnija

Ljetna škola atopije na Lošinju

Internet stranica „Lipikar obitelji“ nudi savjete, članke i video zapise, iskustva potrošača i sve ostale informacije za pomoć pojedincima, djeci i njihovim obiteljima da bolje razumiju atopijski dermatitis i njegu izrazito suhe kože te poboljšaju svoje zdravlje i kvalitetu života. Ako vaše dijete ima kožu sklonu atopiji prijavite se za ljetnu školu atopije na Lošinju, a više informacija na: Lipikar škola atopije.

Posjeti missMAMA