Radionice za male ljubitelje glazbe

Privatni album
Klavirska početnica pomaže djeci zakoračiti u čarobni svijet glazbe, a Kreativni uvod u glazbu upoznaje ih s različitim instrumentima i glazbenim stilovima
Vidi originalni članak

U udruzi ARTAREA /art’erija/ okuplja se nova grupa Klavirske početnice, a termini će se kreirati kad se zaprime sve prijave (svako će se odvijati u poslijepodnevnim terminima i bit će nekoliko grupa!).

Na susretima djeca će upoznavati klavir, njegove dubine, visine i boje, susrest će se s prvim improvizacijama, ali i prvim pjesmicama, širom će otvoriti oči, uši, i maštu i zakoračiti u čarobni svijet glazbe. Uz sviranje klavira, radit će na ritmu kao osnovi svakog pokreta i svake pjesme, učit će slušati glazbu i jedni druge, stvarat će nove pjesme, ukratko, uživat će u glazbi. Malene grupe omogućuju posve individualan pristup svakom djetetu, a u dobi u kojoj igra zauzima najvažnije mjesto u njihovim životima, rad u grupi dodatno ih motivira i pruža velik broj mogućnosti učenja kroz zajednička istraživanja i igru. Program je namijenjen djeci od 4 godine naviše.

Kreativni uvod u glazbu

U KRUGu druženje će biti petkom poslijepodne. Ako imate doma maleno biće koje nema mira, stalno, svira, lupka, cupka i pjeva, onda je ovo za vas!  Kreativni uvod u glazbu namijenjen je predškolcima od 4 godine naviše, a cilj programa je uvesti najmanje u čarobni svijet glazbe, upoznavajući ih s različitim instrumentima i glazbenim stilovima.

Posebnost ovog programa jest što djeca aktivno sudjeluju u svim segmentima nastave, muzicirajući na različitim klasičnim i tradicijskim instrumentima, izrađujući vlastite instrumente, upoznavajući se s tijelom kao instrumentom, stvarajući svoje prve ritmove i melodije. Važan segment ovog programa jest slušanje – kako međusobno slušanje i osluškivanje prilikom muziciranja, tako i slušanje odabranih skladbi, prepoznavanje instrumenata, raspoloženja i sl. Djeca se tako uče i osnovnim pojmovima izvođenja, imenima instrumenata i nota.

Ovako osmišljen program otvara djeci mogućnost kasnijeg odabira, njegujući prvenstveno njihovu ljubav prema glazbi, potičući ih na stvaranje i ukazujući na vrijednost onog što su sami stvorili.

Prijave na mail udruga.artarea@gmail.com ili na broj telefona: 098 1626 412. Voditeljica i autorica programa je Ivana Đula

Posjeti missMAMA