Potpuno drugačiji: Pire krumpir iz pećnice

Thinkstock
Ostalo vam je pirea? Ne bacajte ga! Pronašli smo odličan recept nakon kojeg više ništa neće biti isto. Predivan spoj rastopljenog sira i mirisa pečenog krumpira može biti vaš doručak, ručak ili večera
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 šalice pire krumpira
  • 3 veća jaja (razmutiti ih)
  • 1 šalica naribanog sira (Parmezan, Cheddar ili bilo koji koji volite)
  • 1/4 šalice nasjeckanog vlasca ili peršina
  • 1/4 šalice poprženih kockica šunke ili slanine
  • Solpapar
  • Kiselo vrhnje - za posluživanje
  • Posuda za pečenje muffina (s 12 ili 24 kalupa)

Priprema:  

1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.

2. Pomiješati u posudi pire, jaja, papar, šunku/slaninu, vlasac, dio sira; posoliti ovisno o tome koliko je prethodno pire posoljen.

3. Staviti u svaki kalup žlicu smjese i posipati sirom. 

4. Peći oko 20 minuta, odnosno, dok gornji sloj ne postane zlatnosmeđi.

5. Poslužiti toplo uz žlicu kiselog vrhnja.

6. Ovako pečeno, može se čuvati do 3 dana u hladnjaku.

Potražite još finih recepata na Gastro.hr

Posjeti missMAMA