Potpuno drugačiji: Pire krumpir iz pećnice
Ostalo vam je pirea? Ne bacajte ga! Pronašli smo odličan recept nakon kojeg više ništa neće biti isto. Predivan spoj rastopljenog sira i mirisa pečenog krumpira može biti vaš doručak, ručak ili večera
Sastojci:
- 2 šalice pire krumpira
- 3 veća jaja (razmutiti ih)
- 1 šalica naribanog sira (Parmezan, Cheddar ili bilo koji koji volite)
- 1/4 šalice nasjeckanog vlasca ili peršina
- 1/4 šalice poprženih kockica šunke ili slanine
- Sol i papar
- Kiselo vrhnje - za posluživanje
- Posuda za pečenje muffina (s 12 ili 24 kalupa)
Priprema:
1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
2. Pomiješati u posudi pire, jaja, papar, šunku/slaninu, vlasac, dio sira; posoliti ovisno o tome koliko je prethodno pire posoljen.
3. Staviti u svaki kalup žlicu smjese i posipati sirom.
4. Peći oko 20 minuta, odnosno, dok gornji sloj ne postane zlatnosmeđi.
5. Poslužiti toplo uz žlicu kiselog vrhnja.
6. Ovako pečeno, može se čuvati do 3 dana u hladnjaku.
Potražite još finih recepata na Gastro.hr