Poslastica koja se ne odbija: Fritule s jabukama

Thinkstock
Svaka domaćica kune se da baš ona posjeduje najbolji recept za fritule. Jedne se kunu u kvasac, druge ga zaobilaze s praškom za pecivo, a u koju god skupinu se svrstavali, brze fritule s jabukama nitko ne može odbiti. Smjesa je gotova po kratkom postupku, izuzetno su mekane i sočne, a ulje zagrijte čim ih počnete spremati jer su zaista gotove u tren
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200g glatkog brašna
  • 50g šećera (možete staviti smeđi šećer za još bolji šmek)
  • prstohvat soli
  • cimet i ekstrakt vanilije
  • 1 jaje
  • 150ml mlijeka ili tekućeg jogurta
  • 2 naribane jabuke
  • ulje za prženje  

Priprema:

1. Prvo pomiješajte suhe sastojke kojima ćete dodati mokre sastojke.

2. Pomiješati ih da se spoje, dodati im naribane jabuke i pržiti u dubokom jako zagrijanom ulju.

3. Fritule formirajte rukama ili žlicom, a svakako ih lagano stavljajte u ulje kako biste dobili lijepe okrugle oblike.  

4. Stavite ih u posudu s papirnatim ubrusom koji će popiti višak masnoće i pospite šećerom u prahu.

5. Poslužite s Nutellom ili namazom po želji.

Potražite još recepata na Gastro.hr

 

Posjeti missMAMA