Poslastica koja se ne odbija: Fritule s jabukama
Svaka domaćica kune se da baš ona posjeduje najbolji recept za fritule. Jedne se kunu u kvasac, druge ga zaobilaze s praškom za pecivo, a u koju god skupinu se svrstavali, brze fritule s jabukama nitko ne može odbiti. Smjesa je gotova po kratkom postupku, izuzetno su mekane i sočne, a ulje zagrijte čim ih počnete spremati jer su zaista gotove u tren
Sastojci:
- 200g glatkog brašna
- 50g šećera (možete staviti smeđi šećer za još bolji šmek)
- prstohvat soli
- cimet i ekstrakt vanilije
- 1 jaje
- 150ml mlijeka ili tekućeg jogurta
- 2 naribane jabuke
- ulje za prženje
Priprema:
1. Prvo pomiješajte suhe sastojke kojima ćete dodati mokre sastojke.
2. Pomiješati ih da se spoje, dodati im naribane jabuke i pržiti u dubokom jako zagrijanom ulju.
3. Fritule formirajte rukama ili žlicom, a svakako ih lagano stavljajte u ulje kako biste dobili lijepe okrugle oblike.
4. Stavite ih u posudu s papirnatim ubrusom koji će popiti višak masnoće i pospite šećerom u prahu.
5. Poslužite s Nutellom ili namazom po želji.
Potražite još recepata na Gastro.hr