Maštovito: Rizi bizi bez riže
U ovom sjajnom spoju namirnica rižu ćete zamijeniti s ječmom, a zatim kuhati na potpuno isti način na koji bi to učinili s rižom. Upustite se u sasvim novu avanturu pripreme rizi bizija koji to nije i iznenadite se zadivljujuće dobrim novim okusima
Ječam je najprije dobro malo tostirati na luku, a zatim postepeno zalijevati tekućinom. Za kremastu notu na kraju dodajte maslac i parmezan, a cijelu kombinaciju dodatno će začiniti limunova korica i sok.
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk
- 1 1/2 šalica ječma
- 1 šalica smrznutog graška
- 3 šalice temeljca
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 1 žlica ribane limunove korice
- 2 žlice soka od limuna
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice parmezana
- Sol i papar
Postupak:
1. U dubljoj tavi ili posudi zagrijte maslinovo ulje.
2. Luk nasjeckajte pa ga bacite na vruće ulje.
3. Dodajte ječam i pustite da se tostira oko dvije minute. Povremeno promiješajte.
4. Postepeno dodajte temeljac uz stalno miješanje i kuhajte oko deset minuta, dok ječam do pola ne omekša.
6. Dodajte grašak i limunovu koricu i kuhajte dok nije gotovo.
7. Na kraju dodajte maslac, limunov sok, parmezan i sitno sjeckani peršin. Promiješajte i poslužite toplo.
Dobar tek!
Pročitajte više na Gastro.hr