Maštovito: Rizi bizi bez riže

Thinkstock
U ovom sjajnom spoju namirnica rižu ćete zamijeniti s ječmom, a zatim kuhati na potpuno isti način na koji bi to učinili s rižom. Upustite se u sasvim novu avanturu pripreme rizi bizija koji to nije i iznenadite se zadivljujuće dobrim novim okusima
Vidi originalni članak

Ječam je najprije dobro malo tostirati na luku, a zatim postepeno zalijevati tekućinom. Za kremastu notu na kraju dodajte maslac i parmezan, a cijelu kombinaciju dodatno će začiniti limunova korica i sok.

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 1 1/2 šalica ječma
  • 1 šalica smrznutog graška
  • 3 šalice temeljca
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 1 žlica ribane limunove korice
  • 2 žlice soka od limuna
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice parmezana
  • Solpapar

Postupak:

1. U dubljoj tavi ili posudi zagrijte maslinovo ulje.

2. Luk nasjeckajte pa ga bacite na vruće ulje.

3. Dodajte ječam i pustite da se tostira oko dvije minute. Povremeno promiješajte.

4. Postepeno dodajte temeljac uz stalno miješanje i kuhajte oko deset minuta, dok ječam do pola ne omekša.

6. Dodajte grašak i limunovu koricu i kuhajte dok nije gotovo.

7. Na kraju dodajte maslac, limunov sok, parmezan i sitno sjeckani peršin. Promiješajte i poslužite toplo.

Dobar tek!

Pročitajte više na Gastro.hr

Posjeti missMAMA