Kremasti krumpiri s finim nadjevom od vrhnja i povrća

Thinkstock
Pečene krumpire najbolje je nadjenuti povrćem i vrhnjem ili umakom po želji kako ne bi bili suhi. Možete dodati u punjenje što god želite
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 8 krumpira
  • rajčica
  • krastavca
  • crvene paprike
  • ljubičasti luk
  • list bosiljka
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 30 crnih maslina
  • 1 zelena salata
  • sol
  • papar
  • 200 grama kukuruza iz konzerve

Priprema:

1. Krumpire temeljito operite, očistite koru četkicom, obrišite i svaki umotajte u aluminijsku foliju. Pecite oko 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 220°C.

2. Dok se krumpiri peku, sitno nasjeckajte rajčicu, krastavce, papriku, luk i masline. Dodajte kukuruz.

3. Kad se krumpiri ispeku, odrežite im vrh i i lagano izdubite. Dio izdubljenoga krumpira propasirajte vilicom i pomiješajte s kiselim vrhnjem, nasjeckanim povrćem te začinite solju i paprom. Ukrasite salatom.

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA