Kremasti krumpiri s finim nadjevom od vrhnja i povrća
Pečene krumpire najbolje je nadjenuti povrćem i vrhnjem ili umakom po želji kako ne bi bili suhi. Možete dodati u punjenje što god želite
Sastojci:
- 8 krumpira
- rajčica
- 2 krastavca
- 2 crvene paprike
- ljubičasti luk
- list bosiljka
- 2 dl kiselog vrhnja
- 30 crnih maslina
- 1 zelena salata
- sol
- papar
- 200 grama kukuruza iz konzerve
Priprema:
1. Krumpire temeljito operite, očistite koru četkicom, obrišite i svaki umotajte u aluminijsku foliju. Pecite oko 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 220°C.
2. Dok se krumpiri peku, sitno nasjeckajte rajčicu, krastavce, papriku, luk i masline. Dodajte kukuruz.
3. Kad se krumpiri ispeku, odrežite im vrh i i lagano izdubite. Dio izdubljenoga krumpira propasirajte vilicom i pomiješajte s kiselim vrhnjem, nasjeckanim povrćem te začinite solju i paprom. Ukrasite salatom.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr