Kako navesti djecu da zavole četkanje zubića?

Naučiti djecu da od najranije dobi redovito i pravilno peru zube može biti pravi izazov. Kako bi briga o oralnom zdravlju postala njihova svakodnevna rutina, važno je odabrati kvalitetne i sigurne proizvode, ali i odgovarajući pristup.
Vidi originalni članak

Djeca vole oponašati mamu i tatu, stoga perite zube zajedno i od toga napravite zabavu. To je vrijeme koje ćete provesti sa svojim mališanom i na taj način će pranje zuba postati vaš zajednički ritual.

Kako bi zdrava navika postala i omiljena navika, Jordan dječje četkice za zube dolaze u šarenim bojama i sa zabavnim likovima. Dopustite djetetu da izabere što mu se najviše sviđa. Osim što će mu četkanje zuba više nalikovati na igru, osjećat će se važno. Isto vrijedi i za zubne paste - što je pasta djetetu ukusnija i ugodnija, to će četkanje zubića biti zanimljivije.

Jordan zubne paste imaju neodoljive voćne okuse jagode i kupine te su u potpunosti sigurne za djecu. Ne sadrže štetne sastojke poput NLS-a, triklosana, parabena i mikroplastike koji mogu poremetiti prirodnu floru sluznice te izazvati iritacije, alergijske reakcije i negativne promjene u usnoj šupljini. 

Koju pastu odabrati?

- Dok dijete ne nauči ispljunuti zubnu pastu dovoljno je koristiti samo četkicu za zube.

- Do 5 godine - zubna  pasta s 500 ppm fluorida

- Od 6 godine - zubna pasta s 1450 ppm fluorida

Koliko zubne paste je dovoljno za kvalitetnu oralnu higijenu? 

Jordan pametne četkice na vlaknima imaju indikator za količinu paste, prema dobnim skupinama, što će vam olakšati nedoumicu.
Birajte proizvode za oralnu higijenu koje će vaše dijete voljeti.

I zapamtite, zdravi zubi znače manje neugodnih posjeta zubaru i snažnije samopouzdanje za vaše dijete.

Jordan proizvodi za djecu dostupni su u svim Bipa trgovinama i na www.zdrav-osmijeh.com 

Posjeti missMAMA