Matična mliječ: Zašto je važna za dječje zdravlje i kako ju uvrstiti u prehranu djece?
Matična mliječ jedna je od najzdravijih stvari koju možemo dobiti iz prirode. Smatra se jednom od savršenih namirnica za zdravlje na svijetu. Matična mliječ smatra se najboljim proizvodom koji pčele radilice mogu proizvesti te se ona u prirodnom obliku i procesu koristi za prehranu matice i njenih mladunaca. Iznimno je bogata vitaminima, mineralima, proteinima i aminokiselinama, nezasićenim masnim kiselinama, prebioticima… Zbog svojeg bogatog sastava, idealan je dodatak prehrani djece.
Prednosti matične mliječi za djecu su brojne, a ovo su neke od njih:
- pomaže kod jačanja cjelokupnog imuniteta
- smanjuje šanse za nastanak prehlada i viroza
- poboljšava apetit
- ubrzava zacjeljivanje rana
- regulira šećer u krvi
- poboljšava koncentraciju
Znanost je otkrila važan učinak vezan za korištenje prirodnih bioaktivnih tvari: kada se određene tvari koriste u isto vrijeme, njihovo djelovanje u organizmu višestruko se pojačava.
Moćna REVIMED kombinacija
Kada se matična mliječ, med i stevija uzimaju istodobno, u kombinaciji, svi biološki učinci nastupaju znatno brže i imaju vidljivo veću snagu i trajnost, što podjednako osjećaju i zdravi i bolesni, bez obzira na to bave li se umnim ili fizičkim radom. Čak se i potpuno "briše" pojedina nuspojava koju bi neka od tvari eventualno uzrokovala ako bi se koristila sama. Zato se slobodno može reći da je ovo revolucionarna kombinacija 21. stoljeća. REVIMED je uspio izbalansirati najbolje iz prirode i dobiti proizvode prijatnog okusa, koji u svojem sastavu objedinjuju liofiliziranu BIO matičnu mliječ, dehidrirani med, steviju, željezo i vitamin C. REVIMED proizvodi namijenjeni su svima koji se žele pravilno hraniti i popraviti ili u dužem periodu održavati dobro stanje organizma. Mogu se koristiti bez prekida.
Matična mliječ – najjači borac protiv virusa i bakterija
Mliječ obiluje prirodnim antibioticima i snažnim antivirusnim tvarima koje se ne nalaze nigdje drugdje u prirodi. To je za čovjeka dragocjeno otkriće s obzirom na to da je većina sintetičkih antibiotika postala otporna na najčešće bakterije opasne za ljude, što se s antibakterijskim tvarima iz mliječi ne može dogoditi. Zato je matična mliječ prirodno sredstvo koje se može koristiti u preventivi za jačanje imuniteta.
Postotak 10-HDA određuje kvalitetu matične mliječi
Glavna komponenta matične mliječi je 10-hidroksi-2-decenska kiselina (10-HDA). Pripisuju joj se farmakološki učinci kao što je antitumorska i antibiotska aktivnost te jačanje imunološkog sustava. Bioiskoristivost i količina konzumirane 10-HDA je puno veća kod dodataka prehrani koji u svojoj osnovi imaju liofiliziranu matičnu mliječi. Određivanje 10-HDA u matičnoj mliječi i proizvodima na njezinoj osnovi, postao je standardan postupak za ocjenu kakvoće takvih proizvoda. U većini proizvoda s matičnom mliječi na našem tržištu prisustvo 10-HDA je samo 1,4 % do 2 %. Liofilizirana BIO matična mliječ u REVIMED proizvodima sadrži minimalno 4,6 % 10-hidroksi-2-decenske kiseline.
Liofilizirani oblik matične mliječi - najučinkovitiji
Iscrpna istraživanja otkrila su dnevnu dozu mliječi koja daje najbrže i najtrajnije učinke, a to je 100 mg na dan u liofiliziranom obliku. Naime, nakon vađenja iz košnice matična mliječ zadržava sva bioaktivna svojstva samo 48 sati. Jedini način da se mliječi produlji bioaktivnost jest da postupkom liofiliziranja oslobodi vode, nakon čega dobivamo liofiliziranu matičnu mliječ koja zadržava svoju bioaktivnost pune dvije godine. Pri konzumiranju se takva mliječ otapa u vodi, čime ponovno dobiva formu i učinke kao da je tog trenutka izvađena iz košnice.
Dehidrirani med - najstabilniji oblik meda
Med je nakon matične mliječi najsavršeniji proizvod pčela i prirode, u njemu se nalaze gotovo svi sastojci koji grade ljudski organizam. On poboljšava rad svih organa, potiče umnu i fizičku aktivnost, povećava imunitet i daje snagu čitavom organizmu. Med u obliku praha poznat kao dehidrirani med, prirodni je med kojem je uklonjena sva voda i koji je samljeven u najfiniji puder. Med u prahu, poput tekućeg meda zadržava sva ljekovita svojstva, ali mu se dehidracijom poboljšava stabilnost. Med u prahu ne sadrži umjetne dodatke i pruža okusne i kvalitativne karakteristike meda, ali bez tekućine.
Stevija - najzdravije i najsigurnije sladilo
Stevija se upotrebljava kao potpuno zdrava, prirodna i beskalorična zamjena za šećer. Glikozidi stevije nemaju energetsku vrijednost, ne aktiviraju inzulin i ne skladište se u organizmu. Znanstvenici steviju preporučuju kao antioksidans u prevenciji dijabetesa i bubrežnih oštećenja te kao dodatak prehrani onima koji već imaju te zdravstvene poremećaje ili jednostavno žele zdravije živjeti.