Jesu li nam djeca ovisna o gadgetima?

Thinkstock
Istraživanje američke organizacije Common Sense Media pokazalo je da je 38 posto dvogodišnjaka već koristilo mobilne uređaje, a do osme godine čak 72 posto djece koristi smartphone, tablet ili sličan uređaj
Vidi originalni članak

Čak 38 posto djece, odnosno četvero od deset djece u dobi od dvije godine koristilo je mobilne uređaje, otkrilo je istraživanje američke organizacije Common Sense Media, dok je prije samo dvije godine jedno od desetero djece tog uzrasta koristilo modernu tehnologiju. Do osme godine smartphone, tablet ili sličan uređaj koristilo je gotovo 72 posto djece, a 2011. taj je broj bio dvostruko manji.

"Moderne tehnologije mogu biti dobar alat, primjerice za razvoj motorike, ali ne smiju biti dadilja djetetu kao što je nekad bio televizor. Djeci ne treba zabraniti korištenje mobitela, računala, tableta i sličnih uređaja, ali je bitno da ih koriste pod nadzorom roditelja", rekla je za Večernji list prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba.

Više pročitajte na portalu vecernji.hr.

Saznajte više o roditeljskoj zaštiti mališana od neprikladnih sadržaja, poziva i sms-ova na mobitelu ili računalu!

Dajete li vi svom djetetu mobitel i korisiti li vaše dijete računalo? Uključite se u naš forum i podijelite svoje iskustvo!

Pročitajte i druge članke u specijalu 'Djeca na internetu'

Posjeti missMAMA