Jednostavno i ukusno: Oslić u parmezanu

Thinkstock
Jednostavno, a pri tome i zaista ukusno jelo. Za pripremu vam je potrebno oko 30 minuta
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g oslića
  • 60 g parmezana
  • 2 žlica slanog maslaca
  • 2 žlica majoneze
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 prstohvat list bosiljka
  • 1 prstohvat papra
  • 0.25 žličica češnjak u prahu

Priprema:

1. Upalite pećnicu na 180˚C. Lagano nauljite pladanj za pečenje ili ga obložite aluminijskom folijom.

2. U manjoj zdjeli pomiješajte parmezan, maslac, majonezu i limunov sok te dodajte bosiljak, papar i češnjak.

3. Filete oslića poslažite u jednom sloju na pripremljeni pladanj i pecite u zagrijanoj pećnici oko 10 minuta sa svake strane. Izvadite pladanj iz pećnice i površinu fileta premažite s pripremljenom smjesom parmezana.

4. Vratite u pećnicu i pecite još 5 do 10 minuta, odnosno dok površina ne poprimi smeđu boju, a meso se može razdvojiti vilicom.

Posjeti missMAMA