Jednostavno i ukusno: Oslić u parmezanu
Jednostavno, a pri tome i zaista ukusno jelo. Za pripremu vam je potrebno oko 30 minuta
Sastojci:
- 500 g oslića
- 60 g parmezana
- 2 žlica slanog maslaca
- 2 žlica majoneze
- 1 žlica limunovog soka
- 1 prstohvat list bosiljka
- 1 prstohvat papra
- 0.25 žličica češnjak u prahu
Priprema:
1. Upalite pećnicu na 180˚C. Lagano nauljite pladanj za pečenje ili ga obložite aluminijskom folijom.
2. U manjoj zdjeli pomiješajte parmezan, maslac, majonezu i limunov sok te dodajte bosiljak, papar i češnjak.
3. Filete oslića poslažite u jednom sloju na pripremljeni pladanj i pecite u zagrijanoj pećnici oko 10 minuta sa svake strane. Izvadite pladanj iz pećnice i površinu fileta premažite s pripremljenom smjesom parmezana.
4. Vratite u pećnicu i pecite još 5 do 10 minuta, odnosno dok površina ne poprimi smeđu boju, a meso se može razdvojiti vilicom.