Jednostavna i najfinija domaća pileća pašteta
Ako ste ljubitelj pašteta, ali ne volite kupovne paštete zbog njihovih upitnih sastojaka, onda je odličan trenutak da sami napravite paštetu kod kuće. S ovom domaćom paštetom sve druge će otići u zaborav
Ova pašteta radi se od pilećih prsa, a ne kao što je to uobičajeno, od pileće jetre. Po želji, dodajte malo peršina, češnjaka u prahu ili dimljene paprike za još bolji i puniji okus.
Sve što trebate kada ju pripremite su svježi kruh, baguette ili hrskavi krekeri!
Sastojci:
- 300 g skuhanih pilećih prsa bez kostiju i kože
- 200 g svježeg krem sira
- 1 manji nasjeckani luk
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice majoneze
- 2 žlice soka od limuna
- 1/8 žličice mljevenog muškatnog oraščića
- 1 žličica dimljene paprike
- Sol i papar
- Svježe lišće peršina
Priprema:
1. Skuhati pileća prsa i samljeti ih u blenderu.
2. Dodati krem sir i luk pa kratko izmiksati.
3. Ubaciti svježe lišće peršina (po želji) pa izmiksati i dodati ostale sastojke te miksati dok se sve ne sjedini u finu paštetu.
4. Kušati i po potrebi dodati još ulja, soli ili papra.
5. Poslužite namazano na kruh i uživajte. Dobar tek!
Pročitajte više na Gastro.hr