Jednostavna i najfinija domaća pileća pašteta

Thinkstock
Ako ste ljubitelj pašteta, ali ne volite kupovne paštete zbog njihovih upitnih sastojaka, onda je odličan trenutak da sami napravite paštetu kod kuće. S ovom domaćom paštetom sve druge će otići u zaborav
Vidi originalni članak

Ova pašteta radi se od pilećih prsa, a ne kao što je to uobičajeno, od pileće jetre. Po želji, dodajte malo peršina, češnjaka u prahu ili dimljene paprike za još bolji i puniji okus.

Sve što trebate kada ju pripremite su svježi kruh, baguette ili hrskavi krekeri!

Sastojci:

  • 300 g skuhanih pilećih prsa bez kostiju i kože
  • 200 g svježeg krem sira
  • 1 manji nasjeckani luk
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice majoneze
  • 2 žlice soka od limuna
  • 1/8 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1 žličica dimljene paprike
  • Sol i papar
  • Svježe lišće peršina

Priprema:

1. Skuhati pileća prsa i samljeti ih u blenderu.

2. Dodati krem sir i luk pa kratko izmiksati.

3. Ubaciti svježe lišće peršina (po želji) pa izmiksati i dodati ostale sastojke te miksati dok se sve ne sjedini u finu paštetu.

4. Kušati i po potrebi dodati još ulja, soli ili papra.

5. Poslužite namazano na kruh i uživajte. Dobar tek

Pročitajte više na Gastro.hr

Posjeti missMAMA