DV Pehlin: Najstariji vrtić u Rijeci i okolici vapi za obnovom

Privatni album
Pročitaj priče s kojima je nominirano deset finalista i glasuj za vrtiće koji će osvojiti 50 000, 30 000 i 20 000 kuna
Vidi originalni članak

Početkom ožujka krenuo je veliki nagradni natječaj Pampersa i dm-a u suradnji s missMAMA pod imenom Digni prstić za svoj vrtić. Također, svakom kupnjom paketa Pampersovih pelena u dm-u do 30. travnja doniraš po 2 kune za nagradni fond i doprinosiš prikupljanju 100.000 kn koje ćemo raspodijeliti između tri vrtića. 

Među više od 850 prijava, odabrali smo deset finalista među kojima možeš glasovati za svog favorita i razveseliti djecu. Glasovanje traje od 9. do 30. travnja, a čitatelji će glasovima izabrati tri najbolje priče. Vrtić s najviše glasova dobit će 50.000 kn, drugoplasirani vrtić će dobiti 30.000 kn, a trećeplasirani 20.000 kn. 

Glasuj za DV Pehlin!

Priča s kojom je nominiran DV Pehlin, Rijeka:

Da vam ispričamo priču o jednom vrlo starom, ma najstarijem vrtiću u Rijeci i okolici. To je stari vrtić na Pehlinu. Bez obzira na to što je star i dotrajao s godinama, tamo žive najbolje i najmilije tete i kuharica. Mnogo mašte i ljubavi, kreativnosti i smijeha. A ponekad i malo suza.

Moje dijete je pohađalo taj divan stari vrtić i s nostalgijom i lijepim uspomenama se sjećamo svih divnih teta i događaja. Tete nisu nikada imale moderniziranu opremu i literaturu jer grad Rijeka nije uložio u kvalitetu vrtića. Smijao se moj suprug kada je vidio igračku s kojom se on nekada igrao. Ali tete su bile toliko maštovite i zaigrane i pune ideja i vlastitih materijala ili su roditelji isto pripomagali. Interijer vrtića je također star, ali je higijena na nivou.

Voljela bih da nagrada ide njima kao znak zahvale i pažnje što su čuvale moje dijete i bile im druga mama kad mame nije bilo. Hvala im za svaki osmijeh, zagrljaj i trud. Za svaki poljubac. Za svaki izlet i predstave. Za sve igre unutar i izvan vrtića. Za pripremu mog djeteta za školu. Za razumijevanje i brigu.

Odigrale su veliku ulogu u životu moje kćeri. S ljubavlju se sjećamo tete Đilde i Bibi.

Posjeti missMAMA