Bakine krafne koje uspiju baš svaki put
Još od davnina, krafne uveseljavaju male i velike, site i gladne, a uz ovaj recept naših baka, uspjet će vam baš uvijek! Jednostavne za pripremu, ukusne su tople ili hladne, punjene ili prazne
Sastojci:
- 550 g glatkog brašna
- 3 vanilin šećera
- 5 žumanjka
- 100 g maslaca
- 1 kvasac
- 150 ml mlijeka
- 100 g šećera
- 1 kom limunove korice
- 8 dl suncokretovog ulja
- čokolada, pekmez (po želji)
Priprema:
1. U malo toplog mlijeka, razmutimo germu uz malo brašna i šećera te stavimo da se uzdigne.
2. Od brašna, toplog maslaca, mlijeka, limunove korice i šećera zamijesimo glatko tijesto.
3. Mijesimo dok se ne odvaja od posude, pustimo da se digne te ga još jedanput premijesimo. Ostavimo da se još jedan put digne cca 20 minuta.
4. Tijesto razvaljamo (debljine 1 cm) izrežemo sa čašom ili izbadaćem.
5. Krafne dižemo oko 40 minuta i pržimo u dubokom ulju.
6. Gotove krafne punimo umakom od otopljene čokolade ili pekmezom.
Potražite još recepata na Gastro.hr