Zašto nemate djecu? Pet dobrih odgovora slavnih žena

Freeman/Press Association/PIXSELL
Čak i ako žele djecu, mnogim ženama koje ih još nemaju ovo pitanje može biti neugodno. Prenosimo vam izjave Cameron Diaz, Oprah Winfrey, Zooey Deschanel, Marise Tomei i Jennifer Aniston u kojima su objasnile zbog čega nemaju djecu ili pak reagirale na neumjesnost takve rasprave
Vidi originalni članak

Cameron Diaz: Imam nevjerojatan život

"Imam nevjerojatan život. Na neki način, takav život imam zato što nemam djecu... To je samo drugačiji izbor", izjavila je glumica Cameron Diaz u intervjuu za magazin Parade 2009. godine.

Oprah Winfrey: Da imam djecu, mrzila bi me

"Da imam djecu, moja bi me djeca mrzila, jer bi nešto u mom životu moralo patiti, a to bi vjerojatno bili oni", rekla je Oprah Winfrey za Hollywood Reporter 2013. godine. Otvoreno je priznala da bi zbog karijere, njezina djeca završila na drugom mjestu.

Zooey Deschanel: Muškarce to nikad ne pitaju

"Kao da svaka žena želi imati dijete! Ne mislim da je tako. Muškarce to nikad ne pitaju. A na naslovnicama svih tabloida stoji 'Trudna i sama!' Zaglavili smo u idealu iz 50-ih godina kako bi žena trebala živjeti svoj život", komentirala je trenutno trudna Zooey Deschanel za InStyle magazin 2014. Iako je već tada znala da želi imati djecu, ovakva pitanja smatrala je seksističkima.

Marisa Tomei: I bez djeteta žena može biti cjelovita

"Ne znam zašto žene moraju imati djecu da bi ih se doživjelo kao cjelovita ljudska bića", regirala je Marisa Tomei u intervjuu za časopis Manhattan 2009. na klišej da žena ostvaruje svoj puni potencijal tek kada postane majka.

Jennifer Aniston: Nitko nema pravo pretpostavljati

"To što niste rodili dijete, ne znači da ne možete imati majčinske osjećaje - prema psima, prijateljima, djeci svojih prijatelja. Mnogo je razloga zbog kojih neki ljudi nemaju djecu u svom životu, i nitko nema pravo pretpostavljati da zna razloge. To je nepristojno i uvredljivo", rekla je Jennifer Aniston 2014. u intervjuu za časopis Allure, a izbor ovih izjava slavnih žena donio je portal Conections.mic

Na portalu Zdrava Krava pročitajte koje su prednosti samačkog života!

Posjeti missMAMA