Sveta veza između bebe i njene posteljice

Emma Jean Photography/Facebook
Prekrasna fotografija prikazuje novorođenu bebu koja je još uvijek povezana sa svojom posteljicom, a pupčana vrpca oblikovana je u riječ 'Love' (ljubav)
Vidi originalni članak

Nerezanje pupčane vrpce i ostavljanje djeteta povezanog s posteljicom nekoliko dana nakon poroda, dio je takozvanog 'Lotus porođaja', koji je uobičajen u nekim tradicijama.

Facebook stranica Emma Jean Photography objavila je prekrasnu fotografiju novorođene bebe koja je još uvijek vezana za svoju posteljicu, uz objašnjenje da dio drevnog porođajnog rituala kod Maora (domorodačkog stanovništa s Novog Zelanda) uključuje i poseban i sveti odnos prema posteljici

Nevjerojatne fotografije pokazuju čudo zvano posteljica

"Maori vjeruju da bi se majke i bebe trebale osjećati ugodno i opušteno tijekom trudnoće i porođaja. Smatraju da je beba potpuno svjesna svega što se događa u njenom okruženju i mama koja je mirna i opuštena kroz cijelu trudnoću, donosi mnoge dobrobiti za bebu", objašnjava web stranica Mothers Matter.

Na ovoj fotografiji vidi se da je maleni Harper još povezan s pupčanom vrpcom, koja je oblikovana u riječ 'Love' (ljubav).

"Dobro došao na svijet, dragi maleni Harper. Budući da je beba Maor, njegova posteljica sada će biti vraćena zemlji. Riječ 'whenua' odnosi se na posteljicu i zemlju. Whenua (placenta) je vraćena whenui (zemlji) zajedno s pitom (pupčana vrpca), vezom između novorođenčeta i papatuanuku (majka zemlja)", navedeno je uz fotografiju, a fotografkinja je izjavila da je već dulje vrijeme htjela snimiti ovakvu fotografiju, ali nije mogla naći bebu čija bi pupčana vrpca bila dovoljno duga da oblikuje riječ 'ljubav'.

Posjeti missMAMA