Rekord u zagrebačkom rodilištu: 15 beba rodilo se u jednoj noći

Ivica Galovic/PIXSELL
U KBC Merkur u prosjeku se dnevno rodi sedmero djece, a u noći sa četvrtka na petak na svijet je stiglo 8 djevojčica i 7 dječaka, što je dvostruko više
Vidi originalni članak

U zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Merkur u jednoj noći rodio se rekordan broj beba - čak njih 15. Iako umorni, liječnici i primalje ponosni su kao i mame, javlja HRT.

U prosjeku se u ovom rodilištu dnevno rodi sedmero djece, no u noći sa četvrtka na petak ih je bilo dvostruko više. Na svijet je stiglo 8 djevojčica i 7 dječaka.

"Imamo dovoljno kapaciteta, žene su smještene u svojim sobama sa svojom dječicom, a osjećamo se odlično, evo, drago nam je da taj broj poroda stalno raste", rekla je subspecijalistica fetalne medicine i opstetricije Kliničke bolnice Merkur dr. med. Žana Žegarac za HRT.

"Nekako imam osjećaj da naše primalje imaju zapravo super moć tako da se u svakoj situaciji dobro snađu. Inače imamo manji broj poroda, ali eto naše primalje su sve spretne dovoljno i educirane tako da su one spremne na razno razne izazove i ovo je bio jedan takav, ali one su ga uspješno savladale", smatra glavna primalja Zavoda za perinatologiju Kliničke bolnice Merkur Silvija Virt.

pomažu ženama Hrvatske primalje: 'Rodilište je najsretnije mjesto na svijetu'

Posjeti missMAMA