Otvoreni ženski razgovor o porodu

Screenshot
Pogledajte emisiju Dnevni boravak 24sataTV-a u kojoj je voditeljica Tatjana Jurić s glavnom primaljom varaždinskog rodilišta Erikom Spirić i dvije mame: našom kolumnisticom Andreom Despotović i Teom Novak Matoš razgovarala o porodima - prirodnom, uz epiduralnu, carskim rezom, uz partnera, prijateljicu ili doulu, u rodlištu i kod kuće
Vidi originalni članak

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Erika Spirić, glavna primalja varaždinskog rodilišta, Andrea Despotović, kolumnistica Klokanice i mama troje djece, te Tea Novak Matoš, marketinška stručnjakinja i mama četverogodišnjeg dječaka, bile su gošće Tatjane Jurić u emisiji Dnevni boravak na 24sataTV-u. 

Dvije mame ispričale su svoja iskustva iskustva s poroda i što im je bilo ključno da bi se osjećale sigurno. Andrea je prvo dijete, prije 12 godina, rodila uz epiduralnu koju nije željela, i cijelo iskustvo joj nije ostalo u lijepom sjećanju, no drugo dvoje djece rodila je prirodno. Treći put je uz nju bio i suprug, što joj je puno značilo. Tea pak već svoj prvi porod opisuje kao prekrasan: doktorica je bila njezina prijateljica, u koju ima potpuno povjerenje, tu je bio i suprug, a prema svojoj želji, primila je i epiduralnu analgeziju.

 Iskusna primalja Erika Spirić naglasila je kako je pratnja na porodu važna, bez obzira radi li se o partneru, majci, prijateljici ili douli, i da smanjuje potrebu za lijekovima. Također je bilo riječi o porodu kod kuće: "Iskustva žena koje rađaju kod kuće su prekrasna i tu dolazi do izražaja prirodna ženska snaga. Na žalost, u Hrvatskoj to pitanje nije riješeno", rekla je Erika Spirić i istaknula potrebu da na takvom porodu ipak bude prisutna stručna osoba.

"Postoje različiti načini poroda i moramo osluškivati žene i svima pružiti prekrasno iskustvo poroda", poručila je primalja.

Posjeti missMAMA