'Kad sam zatrudnjela, najviše me brinulo kako ću reći roditeljima'

Privatni album
Ispred mene je bio velik izazov, reći svojim roditeljima. Mjesec dana sam bila izvan sebe od brige kako će oni to prihvatiti i kako će reagirati. Naime, imala sam 20 godina i možda sam malo premlada, a i studiram na njihov račun
Vidi originalni članak

Sjećate li se trenutka kada ste shvatili da ste trudni? Je li vas to iznenadilo ili ste trudnoću planirali? Kako ste osjećali? Kome ste i kako prvome rekli? Kakve su bile reakcije vaših najbližih? 

U travnju vas pozivamo da se uključite u našu akciju: Podijelite priču i opišete nam situaciju u kojoj ste saznali da ste trudni.

Saznajte sve o našoj akciji dijeljenja priča i pošaljite nam svoju priču!

Nikolina, mama šestomjesečne djevojčice, poslala nam je priču u kojoj je opisala kako se osjećala kad je saznala da je trudna, a nagradili smo je poklon-paketom Olival proizvoda.

Zbunjenost, panika, zabrinutost, strah

Sjećam se jutra kada sam rano ujutro sjela na autobus da iznenadim dečka i dok sam promatrala buđenje dana na um su mi po prvi put dolazile misli o trudnoći, no sama sebi sam rekla: "Daj ne budali! Jesi ti normalna?". I zaista, par tjedana kasnije, primijetila sam da mi se jedna bradavica počela ljuštiti, a menstruacije nema. Nisam bila posebno zabrinuta, kao da sam jednim dijelom već bila pripremljena na to da se jedna mala curica ugnijezdila u moju maternicu. Nakon šetnje sa sadašnjim mužem odlučila sam uzeti test na trudnoću. On se išao doma otuširati, a ja sam jurila doma da se popiškim na sudbonosni štapić. I gle čuda, dvije crtice! Zbunjenost, panika, zabrinutost, strah... 

Hodala sam po sobi u krug, ne znajući tko mi nosi glavu. Bila sam van sebe! I dalje sam se pokušavala uvjeriti da to ne može biti istina. U tom trenutku se oglasilo zvono na vratima. Došla je stanodavka s nekim dečkima da pogledaju stan, a s njom je došla i njena kćerka koja je u naručju nosila bijelu macu. Razgovarala sam s djevojčicom i mazila macu dok su oni gledali stan. Tih par minuta druženja s milom djevojčicom i njenom macom mi je izbrisalo misao o trudnoći. Kada su otišli, a ja se vratila u svoju sobu, osjetila sam nekakav mir. Sjela sam na krevet i osjetila sebe, svoje tijelo i život koji u meni raste. 

'Odmah sam znala da je curica'

Preplavio me osjećaj ljubavi, blaženstva, sreće i radosti. "Curica!", znala sam odmah čim sam se povezala s tom dušom koja je izabrala mene da je donesem na ovaj svijet. Tada je došao moj dečko, zagrlio me i rekao mi da je uz mene bez obzira na sve. Napravila sam još jedan test da bih uvjerila svoj podivljali um i on je bio pozitivan. 

Od tog dana, moj svijet se okrenuo naglavačke. Nisam znala što me čeka, što da radim... Teško je opisati tu silinu emocija i koktel hormona koji su me preplavljivali. Ljubav i strah, sreća i briga... Financije, smještaj, kolica, pelene, vrtjelo mi se u glavi od pomisli na nepoznato što me čeka. U jednom trenutku sam čak pomislila da pobacim, no nikada to ne bih zaista mogla napraviti. 

Zanimljivo mi je bilo promatrati reakcije najbližih, kako mi se smiju u nevjerici, misleći da ih zezam. A kad bi shvatili da sam ozbiljna, vidjela bih na njima sreću i brigu istovremeno. Ispred mene je bio velik izazov, reći svojim roditeljima. Mjesec dana sam bila izvan sebe od brige kako će oni to prihvatiti i kako će reagirati. Naime, imala sam 20 godina i možda sam malo premlada, a i studiram na njihov račun. Odvažila sam se i rekla majci koja je također mislila da je zezam, a kad je povjerovala pružila mi je potporu i sigurnost, otac također. Bila sam sretna, imala sam povjerenje da će sve biti u redu.

Evo nas sada, mala obitelj puna smijeha. Kada se osvrnem, sve te slatke brige, dijete koje raste u tijelu majke su predivan period u životu žene. Trudnoća je zaista najsvetije stanje koje žena doživi, ali ipak se ne može mjeriti sa srećom kada primi svoje dijete na gola prsa, dodirne mu prstiće i pomiriše najljepši miris na svijetu.

Olival - hrvatska prirodna kozmetika

Olival je hrvatski brand prirodne kozmetike s dvadesetogodišnjom tradicijom. Sve formulacije osmišljava magistra Vlasta Pojatina, a u ponudi se nalazi oko 75 proizvoda za njegu kose, kože i tijela. Olivalova linija preparata s uljem smilja prva je hrvatska kozmetika koja je dobila Natrue međunarodni certifikat prirodne kozmetike. Iz ponude izdvajamo CC kremu s uljem smilja u dvije nijanse – medium i light, koja nježnoprekriva crvenilo i nepravilnosti te koži trenutno daje besprijekoran izgled. Ulje smilja potiče obnavljanje kože i sprječava nastajanje bora. Osim što nježno umiruje, ova krema koži vraća vlažnost, zamjenjuje korektivni puder te posjeduje zaštitni faktor 12 (SPF 12). Može se kupiti u drogerijama i trgovačkim lancima po cijeni od 69,90 kuna. Pratite Olival i na Facebooku!

Opišite nam situaciju u kojoj ste saznali da ste trudni. Saznajte kako poslati priču!

Posjeti missMAMA