Izumljen test na trudnoću koji možete baciti u WC školjku

Lia
Ako ne želite da itko sazna da ste koristili test za trudnoću, ovaj proizvod osigurava vam potpunu privatnost i diskreciju, a i potpuno je biorazgradiv
Vidi originalni članak

"Ne mogu vjerovati da ovo još nije bilo izumljeno", izjavila je Bethany Edwards, direktorica Lia Diagnostics, kad je pregledavala novi dizajn test na trudnoće svoje tvrtke, a koji je dobio odobrenje FDA. Ovaj test izrađen je od papira, može se rastaviti i presavinuti te baciti u WC školjku bez problema. Dakle, osigurava potpunu privatnost i diskreciju, a budući da je papir izrađen od celuloze, potpuno je biorazgradiv. I upravo ideja o održivosti je pokrenula ovaj projekt. 

Skupina studenata i profesora iz Sveučilišta Pennsylvania pitala se koji proizvodi se najmanje recikliraju i potvrđeno je da su to jednokratni medicinski proizvodi. Tada su se odlučili fokusirati na jednokratne testove na trudnoću, jer oni se zapravo nisu previše mijenjali posljednjih 30 godina.

Tema s foruma Koliko su pouzdani testovi za trudnoću?

"Tvrtke koje proizvode ovaj proizvod fokusiraju se na dodavanje skupih digitalnih dijelova koji nude brže očitavanje rezultata, i tako su sve skuplji za potrošača", rekla je Edwards o tradicionalnim brendovima testova na trudnoću i objasnila da žene žele diskreciju i iskoristivost više nego lijepu vanjštinu. 

Lia je poboljšala funkcionalnost testa tako što je proširila prostor na testu na koji se žena mora pomokriti i omogućila jasnije očitavanje rezultata. Zahvaljujući mikrofluidnim kanalima na testu, jedna strana će promijeniti boju za pozitivan rezultat, a druga strana za negativan.

Test će se moći kupiti putem Amazona i web stranice Lia sredinom 2018., a očekivana cijena je između 9 i 22 američkih dolara.

rani simptomi 8 ljudi koji će sigurno primijetiti da si trudna prije sretne objave

Posjeti missMAMA