Anketa za trudnice: Kakav porod želite?

Thinkstock
Kod kuće, u bolničkom krevetu, na stolčiću, u vodi, uz epiduralnu analgeziju ili carskim rezom - kako biste vi željeli roditi?
Vidi originalni članak

Jeste li skloniji prirodnom porodu, ili biste radije uz epiduralnu analgeziju izbjegli najjače bolove? Biste li se bolje osjećali da rađate kod kuće, uz svoje najdraže, ili više povjerenja imate u bolničko osoblje?

Iako ne možete unaprijed znati kakvo ćete iskustvo imati, vjerojatno već imate neke ideje kakav biste porod željeli. Ako o tome još niste razmišljali, pročitaje zbog čega je korisno imati plan poroda. Na Klokanici smo pisali o tome što se događa s tijelom tijekom prirodnog poroda, koje su prednosti poroda u vodi te što je to porod na stolčiću. Također smo istražili gdje je u Hravtskoj moguće roditi na stolčiću.

Pisali smo i o prednostima i nedostacima epiduralne analgezije, te prenijeli stavove i iskustva trudnica i mama s našeg foruma. Opisali smo i postupak carskog reza i oporavak od ove operacije.

Porod kod kuće uvijek je zanimljiva tema, pa se o tome raspravlja i na našem forumu, a primalje smatraju da bi gotovo svaka žena mogla roditi kod kuće. Ako ste ipak u većini koja odlazi roditi u bolnicu, predsjednica Hrvatske Komore primalja Barbara Finderle savjetuje kako odrabarti rodilište, ili pak pogledajte koje je najbolje hrvatsko rodilište po izboru mama s Klokanice.

Odgovorite na pitanje u našoj anketi, a svoja razmišljanja o ovoj temi opišite u komentarima članka.

Posjeti missMAMA