7 najboljih svjetskih fotografija porođaja

Marijke Thoen Geboortefotografie
Međunarodno udruženje profesionalnih fotografa porođaja odabralo je pobjednike u natječaju za fotografiju godine za 2016. Najbolje fotografije žiri je birao prema tehnici, kompoziciji i emocijama koje izazivaju. Godišnji izbor slavi ljepotu rađanja i vještine fotografa iz cijelog svijeta u tri kategorije: trudovi, porođaj i nakon poroda. "Sretna sam što toliko naših talentiranih članova kontinuirano donosi prekrasne, emotivne i neprocjenjive fotografije za obitelji koje ih angažiraju", kaže Lyndsay Stradtner, osnivačica Udruženja koje broji preko 1350 članova iz 37 zemalja
Vidi originalni članak

Najbolja fotografija u svim kategorijama

Prvo mjesto za najbolju fotografiju u svim kategorijama osvojila je fotografija porođaja u vodi, na kojoj je beba s prekrasnom kovrčavom kosicom snimljena još pod vodom, a snimila ju je Marijke Thoen iz Marijke Thoen Geboortefotografie.

Sve fotografije koje su ušle u natječaj za najbolju fotografiju porođaja za 2016. godinu pogledajte na web stranici International Association of Professional Birth Photographers.

Najbolja u kategoriji: Trudovi

U kategoriji Trudovi najboljom fotografijom proglašena je fotografija koju je snimila Morag Hastings iz Apple Blossom Families.

Najbolja u kategoriji: Porođaj

Fotografija neasistiranog porođaja blizanaca u vodi proglašena je najboljom fotografijom u kategoriji Porođaj, a snimila ju je Robin Baker iz Birth Blessings Photography & Childbirth Services.

Najbolja u kategoriji: Nakon porođaja

Fotografija prvih trenutaka nakon poroda nazvana "Gdje počinje mir" fotografkinje Natalie Walth iz Natalia Walth Photography najbolja je fotografija u kategoriji Nakon porođaja.

Posebna nagrada žirija

Posebnu nagradu žirija dobila je fotografija Kriste Evans iz Krista Evans Photography.

Posebna nagrada žirija

Posebnu nagradu žirija dobila je fotografija 'majčinskog blaženstva' koju je snimila Alexandra Bataille iz Angela Gallo – Untethered Beginning for The Birthing Woman.

Posebna nagrada žirija

Fotografija 'Između dva svijeta' također je dobila posebnu nagradu žirija, a snimila ju je Angela Gallo iz alexandra kayy photography.

Sve fotografije koje su ušle u natječaj za najbolju fotografiju s porođaja za 2016. godinu pogledajte na web stranici International Association of Professional Birth Photographers.

Posjeti missMAMA