5 stvari koje morate napraviti prije porođaja

Thinkstock
Nekoliko tjedana prije porođaja najbolje je vrijeme da se sami pripremite za dolazak novorođenčeta
Vidi originalni članak

Vaš život nakon porođaja će sigurno ući u novu, uzbudljivu fazu. Možete to učiniti mirno i opuštajuće ako unaprijed isplanirate sve stvari koje trebate obaviti prije nego što se porodite. Nekoliko tjedana prije porođaja najbolje je vrijeme da se sami pripremite za dolazak novorođenčeta. Evo nekoliko stvari koje biste trebali napraviti kako biste se suočili sa situacijom mirno i hladne glave.

1. Očistite kuću

Čišćenje kuće treba biti jedna od važnih stvari koje ćete učiniti prije porođaja. Sjetite se da dolazite kući s vašim novorođenčetom, zbog čega je važno učiniti vaš dom urednim i čistim prostorom. Održavajte vašu kuću čistom, urednom i bez prašine, pogotovo dječju sobu.

Prvi posjet novorođenčetu: pravila za goste

2. Riješite sve medicinske potrebe

Ništa nije važnije od odluke o tome što trebate učiniti u posljednjem trenutku trudnoće. Izaberite bolnicu i liječnika za porođaj, tako da vam ta situacija ne bude stresna u zadnjem trenu. Liječnički pregledi su također jako važna stvar koju trebate napraviti prije nego što se porodite.

'Odaberite rodilište u kojem će se poštivati vaše želje'

Najbolje rodilište po izboru mama s Klokanice

3. Zabavite se

Vaš život će se promijeniti u potpunosti nakon dolaska bebe. Morat ćete napraviti stanku od noćnih izlazaka i druženja, pa prije toga uživajte u svim onim aktivnostima koje će držati vaše raspoloženje pozitivnim i radosnim.

4. Dodajte dašak ljepote

Sjetite se da ćete vi i vaša beba biti u središtu pažnje nakon porođaja. Dakle, posjet kozmetičkom salonu uključite u popis stvari koje trebate učiniti prije rođenja djeteta.

Kritiziraju mamu jer se šminkala za porod

5. Pripremite stvari za rodilište

Jedna od važnih stvari koje trebate učiniti prije porođaja je ta da pripremite torbu za hitni slučaj. Spremite sve potrebne stvari koje trebate za korištenje u bolnici. Ubacite artikle kao što su haljine, papuče, pribor za svakodnevnu higijenu, higijenski ulošci i novac.

Što sve trebate ponijeti u rodilište?

Posjeti missMAMA