3 stvari koje morate znati o seksu za začeće

Thinkstock
Mnogi parovi koji rade na bebi vjerojatno su naišli na kontradiktorne savjete o učestalosti vođenja ljubavi, položajima za začeće i muškoj plodnosti. Pročitajte tri stvari koje morate znati o seksu kad radite na bebi
Vidi originalni članak

1. Ne brinite o najboljem položaju za začeće

Možete naići na pregršt mitova u vezi s tim koji je najbolji položaj u seksu kako bi zatrudnjeli. Ali, to su samo mitovi. Ne postoji znanstveni dokaz koji kaže da je misionarski položaj bolji od položaja kada je žena od gore u procesu pravljenja bebe. Iznimno rijetko, ženski grlić maternice je u neobičnom položaju gdje određeni položaji mogu napraviti značajnu promjenu.

Određeni položaji koji prkose gravitaciji, kao što su sjedenje ili stajanje, mogu "obeshrabriti" spermije da se popnu gore tijekom spolnog odnosa. To je stvar gravitacije i ako želite zatrudnjeti ne želite sigurno da sve sjeme izađe prije nego što su spermatozoidi obavili svoj posao. Ipak, vođenje ljubavi u misionarskom položaju, kad je muškarac na ženi, može najbolje omogućiti spermijima da se spuste u vaginu.

Koji su položaji u seksu najbolji za začeće?

2. Lezite poslije spolnog odnosa

Možda ste ranije već čuli ovo da treba ležati u krevetu s nogama podignutim u zraku odmah nakon spolnog odnosa kako biste povećali šansu za trudnoću. Dobar je savjet da ležite 10 do 15 minuta nakon odnosa, ali ne morate dizati noge u vis. Vaša zdjelica, gdje se odvija proces začeća, ne pomiče se ako vi podignete noge.

Kako najbolje iskoristiti plodne dane?

3. Nemojte pretjerivati ​​sa seksom

Neprestano vođenje ljubavi, čak i u periodu ovulacije, neće nužno povećati šanse za začećem. Previše seksa može biti odlična ideja, ali čestim ejakuliranjem sperma može biti manje kvalitetba. Vođenje ljubavi svaki drugi dan u vremenu kada ovulirate će povećati šanse zatrudnjeti. Spermiji mogu živjeti 72 sata poslije ejakuliranja u vagini. Ako vi i vaš partner često vodite ljubav možete odnijeti spermu na analizu poslije češćih ejakulacija. Ovi testovi će vam pokazati da li je kvaliteta ili količina sperme osiromašena čestim ejakuliranjem. Ako su testovi u redu, onda budite slobodni i uživajte u vođenju ljubavi koliko god želite.

Bademi i 'zelenjava' potiču proizvodnju spermija

Nošenje uske i tijesne odjeće može negativno utjecati na spermije, kao i provođenje previše vremena u kadi ili jacuzziju. Također i nošenje mobitela oko struka može utjecati na učinkovitost spermija, a samim tim i na vašu šansu da zatrudnite.

Posljednja istraživanja objavljena u časopisu Fertility and Sterility pokazala su da je muškarcima, koji koriste hands-free uređaje za mobitele i telefone konstantno drže u predjelu testisa, značajno oštećena kvaliteta sperme. A dok govorite partneru gdje treba držati mobitel, možete mu iz prehrane isključiti proizvode od soje ili ih bar značajno smanjiti. Namirnice od soje mogu smanjiti koncentraciju spermija.

Ako znate koliko dana traje vaš ciklus, plodne dane možete izračunati uz pomoć našeg alata

Posjeti missMAMA