Želite da vaše dijete nauči formulu uspjeha? Neka pjeva i svira

Privatni album
Glazba djeci pomaže pri intelektualnom razvoju, razvoju memorije i dikcije, pridonosi socijalizaciji te razvoju samopouzdanja
Vidi originalni članak

"O pozitivnom utjecaju glazbe na ljude svih dobi već je napisano nebrojeno radova, znanstvenih istraživanja i pedagoških knjiga i svi se slažu da su pozitivni utjecaji glazbe i bavljenja glazbom - bezbrojni i nužno potrebni od samog početka ljudskog života i odgoja od najranije dobi. Glazba djeci pomaže pri intelektualnom razvoju, razvoju memorije i dikcije, pridonosi socijalizaciji te razvoju samopouzdanja. Djecu također uči strpljenju, disciplini, te pri tome uči i odnosu sa svojom okolinom i samim sobom, te potiče izražavanje", kaže Melita Lovričevič, jazz glazbenica koja u zagrebačkoj Udruzi Praktikum vodi radionice pjevanja za djecu i mlade.

Posebno ističe kako glazba kod djece potiče razvoj kreativnosti i mašte, nužno potrebne kao balans današnjem izuzetno tehnološkom i zaposlenom životnom stilu. To je formula uspjeha koju su koristili i Albert Einstein, koji je svirajući violinu radio na svojim znanstvenim radovima, Thomas Edison koji je pak svirao klavir, i brojni drugi, dodaje Melita Lovrinčevič, koja je trenutno i studentica Instituta za Waldorfsku pedagogiju.

"Kroz radionice pjevanja istražujemo svoj glas i cijelo tijelo kao jedan prekrasan i raznovrsan instrument, spajamo glazbu s pokretom i drugim vrstama umjetnosti, upoznajemo se s raznovrsnim instrumentima, pjesmicama, brojalicama, slušamo raznovrsnu glazbu, improviziramo i razvijamo se kao osobe", kaže o radionicama pjevanja za djecu i mlade.

Fokus rada temelji se na improvizaciji i omogućavanju izražavanja kreativnosti svakog polaznika. Radionice su multimedijalne te spajaju glazbu s drugim vrstama umjetnosti poput plesa ili likovne umjetnosti. Kroz rad dotiču klasičnu, tradicionalnu i suvremenu glazbu, a organiziraju se i gostovanja raznih instrumentalista koji otkrivaju nešto o svom instrumentu te odlasci na koncerte.

Besplatne radionice 15. prosinca  

Besplatni ogledni satovi za polaznike različitih dobnih skupina održat će se 15. prosinca, a s radom se započinje 12. siječnja 2016. Predviđeni završetak rada je 5. lipnja, kada će se održati i završna produkcija u jednom od zagrebačkih kazališta. Grupa mladih ima priliku i za dodatne glazbene nastupe. Pogledajte raspored termina i dobnih skupina i za predbilježbe pišite na info@udruga-praktikum.hr

Posjeti missMAMA