Zdrava i brza tjestenina s jogurtom i keljom

Thinkstock
Jedna od naših najdražih namirnica neće razočarati ni vaše najmanje. Čim je tjestenina u pitanju, neće ni primijetiti kelj koji ste ubacili unutra, a osnažit će ih dodatni vitamini
Vidi originalni članak

Tjestenina je definitivno jedna od onih namirnica koju možemo pripremiti na bezbroj načina, a uvijek dobiti savršeno jelo. Kod ovog jela namirnice i priprema su vrlo jednostavni, no ako želite, slobodno dodajte i malo pancete ili šunke, sira, karameliziranog luka. Izbor je velik. No, za najjednostavniju verziju, predlažemo kelj i grčki jogurt

Sastojci:

  • 2 žlice maslaca
  • 1 ljutika, nasjeckana
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 glavica kelja, narezana na trakice
  • 1/2 žličice ljute papričice u listićima
  • 1/4 šalice vermuta
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • Sol i papar
  • 400 g tjestenine
  • 500 ml grčkog jogurta
  • 1 šalica naribanog parmezana (pecorina)

Priprema:

  1. Zakuhati vodu za tjesteninu.
  2. Zagrijati maslac pa dodati ljutiku i češnjak i kratko ih popržiti da omekšaju. 
  3. Dodati kelj pa ostaviti da omekša; uliti vermut i kuhati oko minutu da što više ispari
  4. Uliti vrhnje za kuhanje i papričicu te sve posoliti i popapriti; ostaviti poklopljeno da bude toplo. 
  5. Skuhati tjesteninu prema uputama. 
  6. Kada je tjestenina kuhana, odvojiti 1/2 šalice vode od kuhanja pa 1/4 te vode pomiješati s jogurtom i dobro ga izmiješati, a ostatak vode uliti u kelj.
  7. Pomiješati jogurt i kelj te poslužiti s toplom tjesteninom i s naribanim sirom

Dobar tek! 

Pročitajte više na Gastro.hr

Posjeti missMAMA