Zdrava i brza tjestenina s jogurtom i keljom
Jedna od naših najdražih namirnica neće razočarati ni vaše najmanje. Čim je tjestenina u pitanju, neće ni primijetiti kelj koji ste ubacili unutra, a osnažit će ih dodatni vitamini
Tjestenina je definitivno jedna od onih namirnica koju možemo pripremiti na bezbroj načina, a uvijek dobiti savršeno jelo. Kod ovog jela namirnice i priprema su vrlo jednostavni, no ako želite, slobodno dodajte i malo pancete ili šunke, sira, karameliziranog luka. Izbor je velik. No, za najjednostavniju verziju, predlažemo kelj i grčki jogurt.
Sastojci:
- 2 žlice maslaca
- 1 ljutika, nasjeckana
- 2 češnja češnjaka
- 1 glavica kelja, narezana na trakice
- 1/2 žličice ljute papričice u listićima
- 1/4 šalice vermuta
- 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
- Sol i papar
- 400 g tjestenine
- 500 ml grčkog jogurta
- 1 šalica naribanog parmezana (pecorina)
Priprema:
- Zakuhati vodu za tjesteninu.
- Zagrijati maslac pa dodati ljutiku i češnjak i kratko ih popržiti da omekšaju.
- Dodati kelj pa ostaviti da omekša; uliti vermut i kuhati oko minutu da što više ispari
- Uliti vrhnje za kuhanje i papričicu te sve posoliti i popapriti; ostaviti poklopljeno da bude toplo.
- Skuhati tjesteninu prema uputama.
- Kada je tjestenina kuhana, odvojiti 1/2 šalice vode od kuhanja pa 1/4 te vode pomiješati s jogurtom i dobro ga izmiješati, a ostatak vode uliti u kelj.
- Pomiješati jogurt i kelj te poslužiti s toplom tjesteninom i s naribanim sirom.
Dobar tek!
Pročitajte više na Gastro.hr