Za školarce pustolove: Zagrebački Zoo priredio "Divlje ljeto"

Davorin Višnjić/PIXSELL
Ljeti se Zoo vrt pretvara u mjesto na kojem školarci na praznicima mogu provesti pet nezaboravnih dana s mnoštvo uzbuđenja i zabave, ali i edukativnih sadržaja. Ugledajući se na slavne istraživače osnovnoškolci tijekom programa razotkrivaju svijet biljaka i životinja!
Vidi originalni članak

Zagrebački Zoološki vrt pripremio je tijekom ljetnih školskih praznika "Divlje ljeto", program za osnovce od završenog drugog do završenog šestog razreda, koji će školarcima pustolovima omogućiti da ZG ZOO i divlje životinje u njemu upoznaju na drugačiji način.

"Divlje ljeto djeci predstavlja jedinstvenu pustolovinu. Omogućuje im da Zoološki vrt upoznaju na drugačiji način nego tijekom uobičajenog posjeta", izvijestili su iz zagrebačkog ZOO-a te najavili da će svaki dan biti jedinstven. 

Osnovci će u blizini životinja učiti o zadivljujućim činjenicama iz životinjskog svijeta te svladavati vještine potrebne istraživačima. Koristeći mikroskop i izvodeći razne pokuse moći će se pretvoriti u "prave znanstvenike", doznati kako se životinje orijentiraju u prostoru pa i sami iskušati neke od tih metoda. Vidjet će i što sve obuhvaća briga za životinje u zoološkom vrtu, a jedna od najdražih aktivnosti bit će priprema poslastica za životinje, najavili su organizatori.

Svaka skupina imat će od 10 do 24 polaznika, a vodit će ih po dva edukatora. Sve to bit će popraćeno igrom i zabavom s vršnjacima.

Program traje po šest sati pet dana – od ponedjeljka do petka pa će roditelji moći izabrati smjenu u kojoj će im djeca pohađati program. Prva je smjena od 8 do 14, a druga od 14 do 20 sati.

Školarcima će tijekom programa biti osiguran sav potreban pribor te ručak i sladoled u restoranu Kod morskog lava. 

Upisi u "Divlje ljeto" su u tijeku, a obrazac za prijavu i dodatne informacije su na internetskoj stranici ZOO vrta.

Atrakcija Tigar, lav, morski pas... 3D životinje u tvojem domu oduševit će klince!

Posjeti missMAMA