Za prste polizati: Slasni zalogaji od oslića
Pomiješajte sve sastojke, pripremite gusto tijesto, pa u njega umočite oslić. Sve zajedno pržite u vrućem ulju te za to vrijeme pripremite umak. Uz riblje uštipke sjajno će se složiti umak na bazi grčkog jogurta i začinskih trava, malo češnjaka i maslinovog ulja.
Za ultimativni užitak, uz uštipke poslužite krumpiriće, a za zdraviju varijantu jednostavnu kuhanu rižu ili povrće.
Sastojci:
- 500 g oslića
- 2 dl mlijeka
- 2 jaja
- sol
- začinsko bilje
- ulje
- češnjak u prahu
Isprobajte još: Pet jednostavnih ribljih jela
Priprema:
1. Narežite riblje filete na sitnije komade i začinite ih mješavinom začina.
2. Razmutite u zdjeli mlijeko, jaja, brašno, sol i malo češnjaka u prahu te umiješajte ujednačeno tijesto gušće od tijesta za palačinke.
3. Umačite u tijesto komade ribe, pržite s jedne i druge strane da porumene te ih vadite šupljikavom žlicom na papirnati ubrus.
Dobar tek!
Više recepata potražite na Gastro.hr