Viralni hit u Hrvatskoj: Ja sam mami sunce...

Facebook
Društvenim mrežama proširio se test s odgovorima djeteta i oduševio javnost zbog dječje mudrosti i logičkog razmišljanja, što odrasli često zaboravljaju
Vidi originalni članak

Fotografija testa s dječjim odgovorima proširila se društvenim mrežama i pokazuje koliko su djeca male mudrice i koliko im je prirodno logički zaključivati, što mnogi odrasli zaboravljaju. U testu je trebalo dopuniti rečenice: "Ja sam mami...", na što je dijete dopisalo: "sunce", a rečenicu "Ja sam baki...", dopunilo je sa "zlato".

Komentari na ovu fotografiju su različiti, a mnogi tvrde da se iz ovoga vidi da standardizirani testovi ubijaju dječju kreativnost jer djeca moraju puno toga učiti na pamet umjesto da ih se potiče na logičko zaključivanje.

Primjerice, jedna mama je na Facebooku napisala: "Divni su, da mi je samo malo opet živjeti u njihovom svijetu! Moja curka je lani za zadaću u križaljku iz prirode i društva napisala; 5 slova, leti, a nije ptica, prvo slovo A = ANĐEO".

No mnogi su primijetili i grešku učitelja ili učiteljice koji je dopisao/la "kćer", što gramatički nije točno, jer u ovom odgovoru traži se nominativ (tko/što: kći), a "kćer" je akuzativ (koga/što).

Kako vi zovete vaše dijete? Napišite nam u komentarima članka!

Posjeti missMAMA