Ukusan ručak: Pureće okruglice u umaku od rajčice

Thinkstock
Isprobajte malo drugačiju varijantu mesnih okruglica s purećim mesom. Meso, tjestenina i rajčica - kombinacija koju djeca vole
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 400 grama tjestenine
  • 400 grama mljevene puretine
  • 2 kriške bijelog pšeničnog kruha
  • 1 crveni luk
  • 2 dl pasirane rajčice
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice tvrdog sira
  • 1 jaje
  • prstohvat majčine dušice
  • list peršina
  • 0.5 šalice krušnih mrvica
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • papar
  • sol

Priprema:

1. Skuhajte tjesteninu “al dente”.

2. Očistite i sitno nasjeckajte luk, češnjak, majčinu dušicu i peršin.

3. Kruh namočite vodom, a zatim ga istisnite.

4. Mljevenome mesu dodajte jaje, ocijeđeni kruh, luk, češnjak, peršin i majčinu dušicu.

5. Začinite solju i paprom te sve dobro izmiješajte. Od smjese oblikujte manje okruglice pa svaku uvaljajte u krušne mrvice.

6. Zagrijte u tavi veću količinu ulja te ispržite okruglice s jedne i druge strane. Izvadite ih iz masnoće i stavite u uljem premazanu tavu.

7. Prelijte ih sokom od rajčice i pirjajte na laganoj vatri.

8. Poslužite uz kuhanu tjesteninu i pospite ribanim sirom.

Pronađite još recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA