Ukusan ručak: Pureće okruglice u umaku od rajčice
Isprobajte malo drugačiju varijantu mesnih okruglica s purećim mesom. Meso, tjestenina i rajčica - kombinacija koju djeca vole
Sastojci:
- 400 grama tjestenine
- 400 grama mljevene puretine
- 2 kriške bijelog pšeničnog kruha
- 1 crveni luk
- 2 dl pasirane rajčice
- 1 režanj češnjaka
- 2 žlice tvrdog sira
- 1 jaje
- prstohvat majčine dušice
- list peršina
- 0.5 šalice krušnih mrvica
- 2 žlice suncokretovog ulja
- papar
- sol
Priprema:
1. Skuhajte tjesteninu “al dente”.
2. Očistite i sitno nasjeckajte luk, češnjak, majčinu dušicu i peršin.
3. Kruh namočite vodom, a zatim ga istisnite.
4. Mljevenome mesu dodajte jaje, ocijeđeni kruh, luk, češnjak, peršin i majčinu dušicu.
5. Začinite solju i paprom te sve dobro izmiješajte. Od smjese oblikujte manje okruglice pa svaku uvaljajte u krušne mrvice.
6. Zagrijte u tavi veću količinu ulja te ispržite okruglice s jedne i druge strane. Izvadite ih iz masnoće i stavite u uljem premazanu tavu.
7. Prelijte ih sokom od rajčice i pirjajte na laganoj vatri.
8. Poslužite uz kuhanu tjesteninu i pospite ribanim sirom.
Pronađite još recepata na portalu Gastro.hr