'Ujutro ustajem oko šest kako bih zaradio za školske knjige'

Facebook/Dnevna doza lepog
Vrijedni dječaćić sanja o izletu u obližnji grad, kupnji školske torbe, ali i vožnji obiteljskog Juga... Ovaj odlikaš nedavno je završio drugi razred, a tijekom ljeta svakoga dana se budi ranom zorom
Vidi originalni članak

Pokraj ceste, na planini Manjači u blizini Banja Luke, svakodnevno sjedni dječak star svega 8 godina. Riječ je o Jovanu Gajiću koji svakoga dana prolaznicima nudi da kupe maline pa se mnogi potaknuti tim primjerom zaustavljaju i razgovaraju s njim. Naime, Jovan je za Blic otkrio kako na taj način pokušava pomoći roditeljima i zaraditi novac za knjige za novu školsku godinu.

"Skupljam novac za knjige i za polazak u školu. Planiram kupiti i novu torbu, a mama je obećala da će me voditi u Banja Luku. Kaže da tamo ima svega za kupiti i vidjeti, a ja se tome radujem", objasnio je Jovan. Ovaj odlikaš nedavno je završio drugi razred osnovne škole 'Petar Kočić' u mjestu Sitnica, a tijekom ljeta svakoga dana se budi ranom zorom. 

"Ujutro ustajem oko šest, zalijevam malinjak, onda berem maline sa sestrom i iznosim ih pored puta. Tu imam drveni stolac, suncobran, bocu s vodom" rekao je. Iako još mali, Jovan već razmišlja o budućnosti. Sanja o tome da ga tata nauči voziti Juga koji ponosno stoji ispred njihove kuće, ali volio bi da već sad zna voziti i traktor. Kako kaže, tako bi mogao zasaditi puno više malina i odvesti ih u obližnju Banja Luku gdje bi ih sigurno mogao više prodati.

Njegova  priča dirnula je cijelu regiju i pomoć i podrška stižu sa svih strana, a jedna od najvažnijih stvari koje je dobio jesu knjige i stipendija za nastavak školovanja!

Posjeti missMAMA