Svi ih vole: Pileći faširanci s tikvicom i mrkvom

Thinkstock
Jedinstveni polpeti koji će vam osvojiti osjetne pupoljke. Poslužite s povrćem poput mahuna, šarenom salatom ili ubacite u pecivo i uživajte u slasnom hamburgeru
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 žlice čili umaka
  • 500 grama piletine (bijelo meso bez kosti)
  • 50 grama rižinih rezanaca
  • 1 mrkva
  • 1 tikvica
  • 2 žlice korijandera
  • 1 bjelanjak
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 2 dl biljnog ulja

 Priprema:

1. Namočite razrezane rezance u vreloj vodi desetak minuta pa procijedite.

2. Promiješajte ih s mljevenom piletinom, bjelanjkom, tikvicom, zobenim pahuljicama, mrkvom, čili umakom i korijandrom.

3. Podijelite smjesu u osam porcija i oblikujte pljeskavice.

4. Ispecite ih na grill-tavi u dubokom ulju.

Posjeti missMAMA