Svi ih vole: Pileći faširanci s tikvicom i mrkvom
Jedinstveni polpeti koji će vam osvojiti osjetne pupoljke. Poslužite s povrćem poput mahuna, šarenom salatom ili ubacite u pecivo i uživajte u slasnom hamburgeru
Sastojci:
- 2 žlice čili umaka
- 500 grama piletine (bijelo meso bez kosti)
- 50 grama rižinih rezanaca
- 1 mrkva
- 1 tikvica
- 2 žlice korijandera
- 1 bjelanjak
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 2 dl biljnog ulja
Priprema:
1. Namočite razrezane rezance u vreloj vodi desetak minuta pa procijedite.
2. Promiješajte ih s mljevenom piletinom, bjelanjkom, tikvicom, zobenim pahuljicama, mrkvom, čili umakom i korijandrom.
3. Podijelite smjesu u osam porcija i oblikujte pljeskavice.
4. Ispecite ih na grill-tavi u dubokom ulju.