Ribice na novi način: Srdele iz pećnice

Thinkstock
Uz ovako pripremljenu ribu, poslužite neku od povrtnih salata, poput one od graha, ili s domaćim tartarom i uživajte u slasnom i brzom ručku!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 100 g cherry rajčica
  • sok i korica od 1 limuna
  • 1 žličica sjemenki kima
  • 1/4 žličice suhe (ljute) papričice u ljuskicama
  • maslinovo ulje
  • 2 žlice sitno sjeckanog peršina
  • češnjak
  • srdele (u količini koju želite)

Priprema:

1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.

2. Sardine očistiti te ih poslagati na lim obložen papirom za pečenje; pokapati maslinovim uljem i posoliti.

3. Cherry rajčice i luk pomiješati s koricom limuna, malo soli, ljuskicama od papričica, limunovim sokom i kimom te sve dobro izmiješati i poslagati oko sardina.

4. Na ostatak papira možete staviti krumpir ako ćete ga praviti.

5. Pripremljene sardine peći u zagrijanoj pećnici otprilike 15 minuta, odnosno dok ne dobiju željenu boju i posipajte ih nasjeckanim češnjakom i peršinom te poslužite još tople.

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA