Ribice na novi način: Srdele iz pećnice
Uz ovako pripremljenu ribu, poslužite neku od povrtnih salata, poput one od graha, ili s domaćim tartarom i uživajte u slasnom i brzom ručku!
Sastojci:
- 1 luk, sitno nasjeckan
- 100 g cherry rajčica
- sok i korica od 1 limuna
- 1 žličica sjemenki kima
- 1/4 žličice suhe (ljute) papričice u ljuskicama
- maslinovo ulje
- 2 žlice sitno sjeckanog peršina
- češnjak
- srdele (u količini koju želite)
Priprema:
1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Sardine očistiti te ih poslagati na lim obložen papirom za pečenje; pokapati maslinovim uljem i posoliti.
3. Cherry rajčice i luk pomiješati s koricom limuna, malo soli, ljuskicama od papričica, limunovim sokom i kimom te sve dobro izmiješati i poslagati oko sardina.
4. Na ostatak papira možete staviti krumpir ako ćete ga praviti.
5. Pripremljene sardine peći u zagrijanoj pećnici otprilike 15 minuta, odnosno dok ne dobiju željenu boju i posipajte ih nasjeckanim češnjakom i peršinom te poslužite još tople.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr