Pridružite se Malim sportašima velikog srca u humanitarnoj akciji

promo
Društvo sportske rekreacije 'Mali sportaši' organizira 11. godinu za redom humanitarno – sportski događaj Mali sportaši velikog srca. Događaj se održava u subotu, 16. prosinca 2017. u 15.00 sati u sportskoj dvorani 'Kutija šibica', Veprinačka 16, u Zagrebu
Vidi originalni članak

Društvo sportske rekreacije 'Mali sportaši' registrirani su 2005. godine kao udruga za provođenje kratkog sportskog programa namijenjenog djeci predškolskog uzrasta i osnovnoškolcima do deset godina. Pod stručnim vodstvom, program provode u tridesetak zagrebačkih vrtića i šest sportskih akademija u kojima radi više od trideset voditelja, trenerica i trenera. 

Cilj 'Malih sportaša' je kroz igru, maštu, puno zabave i smijeha dijete uvesti u svijet sporta kako bi imalo što bolji uvid u značajnost sporta i tjelesnog vježbanja pri čemu se razvijaju motoričke sposobnosti djeteta (koordinacija, snaga, brzina, fleksibilnost, ravnoteža, preciznost...) s naglaskom na njihovu povezanost sa zdravljem i zdravim načinom života

Ove godine, 'Mali sportaši' organiziraju 11. za redom humanitarno – sportski događaj Mali sportaši velikog srca. Događaj se održava u subotu, 16. prosinca 2017. u 15.00 sati u sportskoj dvorani 'Kutija šibica', Veprinačka 16, u Zagrebu.

Događaj je zamišljen kao kombinacija prikaza sportskih igara koje mali sportaši igraju u svojim vrtićima i sportskim akademijama i druženja s gostima, a s naglaskom na humanitarnu komponentu

Svaki mali sportaš koji će sudjelovati na događaju daruje svoju igračku za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz domova Sv. Terezija, Vrhovec i Sv. Josip, Hrvatski Leskovac. 

Osim igračaka, mali sportaši će sakupljati i razne potrepštine, poput pelena, odjeće, obuće, higijenskih potrepština, hrane, praška za rublje i ostalih korisnih stvari. 

Cilj događaja je skupiti što više potrebnih stvari za one kojima su one najpotrebnije, pri čemu male članove od malena senzibiliziramo i educiramo o jednom od načina brige za potrebite. Sve navedeno radi se kroz igru, zabavu, puno smijeha i pozitivnih blagdanskih vibracija.

Mali sportaši vjeruju kako će ovogodišnji događaj okupiti oko 500 djece školskog i predškolskog uzrasta, polaznika programa 'Mali sportaši' i preko 1000 gledatelja (roditelja i prijatelja…). U ovoj plemenitoj akciji malim sportašima pridružit će se poznati sportaši i gosti, a kako bi sve prošlo u najboljem redu, za vrijeme događaja, s malim će se sportašima igrati 30 trenera kojima će pomagati vrijedni volonteri.

DSR Mali sportaši na ovaj način nastavljaju organizaciju događaja kojem je glavni cilj uključiti što veći broj djece u sportske aktivnosti i zdrav način života, poštujući pritom društvenu odgovornost i humanitarni rad unutar lokalne zajednice u kojoj djeluju.

Više o Malim sportašima i događaju saznajte na internet stranici: malisportasi.hr ili posjetite njihovu Facebook stranicu.

Posjeti missMAMA