Ovo je 16 pravila koja moraju poštovati djeca u kraljevskoj obitelji

Bestimage/Pixsell
Članovi kraljevske obitelji moraju poštovati određena pravila, a to se odnosi na sve članove kraljevske obitelji – bez iznimki. Postoji tako i određeni set pravila za djecu u kraljevskoj obitelji, a neka su pomalo neobična.
Vidi originalni članak

Kraljevske obitelji žive jedan sasvim drukčiji život od ostatka svijeta. To je jedan zatvoreni krug u koji je teško prodrijeti i iz kojeg je teško izaći. Unutar tog kruga od svih se zahtijeva da poštuju određena pravila od kojih nema odstupanja. Čini nam se da smo u pravu kad pomislimo da te u tim okolnostima nitko niti ne pita imaš li možda nešto protiv tih pravila ili čini li ti se neko besmislenim, nego se jednostavno od tebe zahtijeva da ih poštuješ.

I kako je s odraslima, tako je i s djecom. Nije sve u lijepim haljinicama, najboljim školama i raskoši. Ne, ne, nije lako biti princ ili princeza od malih nogu! Ta djeca moraju poštovati određena pravila kako bi se uklopila u kraljevske standarde. Kako za sve, tako i za djecu princa Williama i princeze Catherine od Walesa - čim su došli na svijet, morali su se pridržavati nekih strogih pravila.

s kraljevskih dvora Kate Middleton želi zaštititi princezu Charlotte od uloge 'rezerve' kada George preuzme krunu

Kako to često s pravilima biva, neka imaju smisla, dok je nekima smisao teško pronaći. Evo koja su to kraljevska pravila za djecu, koja moraju slijediti princ George, princeza Charlotte i princ Louis.

Moraju naučiti strani jezik

Budući da su članovi kraljevske obitelji, svatko od njih mora naučiti barem jedan strani jezik. Princ William govori francuski, svahili, velški i galski. Što se tiče princeze Kate, ona tečno govori francuski i pomalo talijanski. Sada čak i kraljevska djeca moraju znati drugi jezik, a oni uče španjolski.

Moraju za krštenje nositi haljinu od Honiton čipke

Krštenja se u kraljevskoj obitelji shvaćaju vrlo ozbiljno. Krštenja kraljevske djece mora nadgledati nadbiskup Canterburyja, a dijete se krsti svetom vodom iz rijeke Jordan. Uz to, djeca moraju nositi istu odjeću: haljinu za krštenje od Honiton čipke. Navodno je haljinu naručila kraljica Viktorija za krštenje svog prvog djeteta, ali posljednja generacija djece nosili su replike budući da je originalna haljina previše stara i osjetljiva.

Ne mogu putovati s drugim izravnim nasljednikom

Princ William i Kate Middleton često krše zapravo ovo pravilo dok lete sa svojom djecom, iako se strogo nalaže da dva nasljednika ne smiju biti na istom letu. Razlog je pomalo  morbidan, a o tom smo pisali nedavno – da u slučaju nesreće ne budu dva nasljednika na istom letu. Tako će od ove godine princ George letjeti odvojeno od brata i sestre.

Mjere predostrožnosti Pomalo morbidno kraljevsko pravilo, razdvojit će princa Georgea i princezu Charlotte iduće godine

Moraju imati putovnicu i vozačku dozvolu

Budući da kraljevska djeca moraju putovati posvuda, moraju dobiti putovnicu čim je to moguće. A čim postanu punoljetni, moraju polagati za vozačku dozvolu.

Nema društvenih igara kao što je Monopoly

Kako piše The List, princ Andrew je jednom prilikom rekao da obitelj ne može igrati društvenu igru: „Ne smijemo igrati Monopoly kod kuće. Postaje previše opako.“ Postoji mogućnost, kažu da se princ tada šalio, ali poznavatelji kraljevskih pravila kažu da nije nemoguće da je to stvarno pravilo. Doduše, ne službeno pravilo, nego se samo preporuča izbjegavanje ovih igara kako bi se sačuvao mir.

Dječaci moraju nositi kratke hlače do određene dobi

Sve dok ne navrše osam godina, dječaci iz britanske kraljevske obitelji moraju nositi kratke hlače. Isto tako striktno je određeno da s osam godina moraju početi nositi dugačke. Takvo je bilo staro, izvorno pravilo, a ova sadašnja generacija je prva koja je to malo modificirala, pa je tako princ Louis kao petogodišnjak nosio za Božić – duge hlače.

Djevojke bi trebale nositi haljine na službenim pojavljivanjima

Kao i dječaci, i djevojčice imaju modno pravilo: kad se pojavljuju službeno u javnosti moraju nositi isključivo haljine. Djevojčice nose široke haljine, kakve su nekoć nosile žene na selu kao haljine koje su prekrivale odjeću.

Preporuča se što češće igranje vani

Iako ovo nije izričito pravilo, igranje vani se izričito preporuča za djecu u kraljevskoj obitelji. Budući da je obitelj od Walesa uistinu sportski nastrojena, Kate i William potiču igru ​​svoje djece vani - po kiši ili suncu.

Bez dječje hrane, zapakirane hrane ili školjki

Ovo vjerojatno nije poseban šok, ali postoji dosta pravila o hrani za djecu. Djeca ne smiju jesti unaprijed zapakiranu hranu ili hranu za bebe. Budući da imaju toliko privatnih kuhara, to im nije neki problem, ali uz to djeca slijede i pravilo hrane za odrasle: bez školjki.

Moraju „služiti“ na svadbenim zabavama na kraljevskim vjenčanjima

Kraljevska djeca moraju biti dio svadbenih zabava na kraljevskim vjenčanjima. Svi se sjećamo kako su preslatki princ George i princeza Charlotte bili na vjenčanju Meghan Markle i princa Harryja.

Od njih se očekuje da služe vojsku

Jedno strogo pravilo u kraljevskoj obitelji je da se od muškaraca očekuje da služe vojsku. Za žene to nije obavezno, ali George i Louis će se u jednom trenutku sigurno priključiti vojnim snagama.

Nema elektroničkih igračaka

Ovo je očito novije pravilo, ali čini se da princ William i princeza Kate ne dopuštaju nikakve elektroničke igračke. Više vole da njihova djeca rade više aktivnosti koje razvijaju maštu i potiču razvoj, a izbjegavaju se tableti, iPadi i slično.

Moraju sjediti za dječjim stolom na božićnom ručku

Kraljevska djeca provode Božić u Sandringhamu s ostatkom svoje obitelji, ali za ručak imaju vlastitu sobu.

Ne mogu otvarati darove na Božić

Otvaranje darova na Božić je nešto što sva djeca čine i čemu se vesele. No, ne i djeca iz kraljevske obitelji. Oni svoje darove otvaraju na Badnjak, a na Božić idu u crkvu. Ovo je pravilo prvi uveo princ Albert, a uz otvaranje darova toga dana, djeca dodaju završne ukrase božićnom drvcu u domu.

Zabranjeni su sastanci sa stranim čelnicima

Kraljevska djeca ne mogu se susresti s vođama stranih država. No, William i Kate prekršili su to pravilo s princem Georgeom 2016. godine kada je upoznao bivšeg američkog predsjednika Baracka Obamu. Međutim, nakon toga to nisu učinili.

Moraju se pridržavati svih pravila ponašanja u klanjanju, mahanju i poklonu

Znamo da odrasli strogo paze na poštivanje bontona. No, ista se pravila odnose i na djecu. Oni moraju naučiti sve o pravilnom držanju, kada se nakloniti i pokloniti (i kako to ispravno učiniti). Moraju naučiti kako ispravno mahati i još mnogo toga, a sve to moraju savladati u vrlo mladoj dobi.

Prati trendove Kate Middleton ima 'tajnu šifru' za situacije kad je princ Louis nestašan

Posjeti missMAMA